Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί για 36ο έτος το ιστορικά πρώτο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.
Το διετές μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στην έρευνα και τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Οι φοιτητές που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα δεν πληρώνουν δίδακτρα, ενώ έχουν πρόσβαση σε πολλές υποτροφίες, πρακτικές αλλά και άλλους πόρους που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το ΕΤΕΠ και άλλους οργανισμούς.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, κέντρο αριστείας γύρω από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών του ΠΚ, που συνδυάζει:
α) το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κορυφαίο στην Ελλάδα σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Times Higher Education
β) το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το κορυφαίο ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα
γ) το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ), θερμοκοιτίδα πληθώρας επιτυχημένων εταιρειών spin-off και start-up (http://www.stepc.gr/aboutus-gr.html)
Το περιβάλλον αυτό προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τόσο για ακαδημαϊκή όσο για ερευνητική αλλα και για βιομηχανική καριέρα στην επιστήμη και μηχανική των υπολογιστών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιλέγουν και εμβαθύνουν σε μία ή δύο από τις παρακάτω ερευνητικές περιοχές:
(Α) Αρχιτεκτονική Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων
(B) Δίκτυα Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνίες
(Γ) Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα
(Δ) Πληροφοριακά Συστήματα και Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή
(Ε) Υπολογιστική και Γνωσιακή Όραση, και Ρομποτική
(Ζ) Αλγοριθμική και Ανάλυση Συστημάτων
(Η) Βιοϊατρική Πληροφορική και Τεχνολογία
(Θ) Τεχνολογία Πολυμέσων
Συνδυάζοντας μαθήματα από τις 8 αυτές ερευνητικές περιοχές, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ειδικευτούν σε συγκεκριμένες εφαρμογές τους, όπως η Ασφάλεια της Πληροφορίας, οι Υπερυπολογιστές, η Επιστήμη Δεδομένων, η Τεχνητή Νοημοσύνη, κλπ.
Στόχος του προγράμματος είναι οι φοιτητές στο τέλος των σπουδών τους να είναι εξοικειωμένοι με τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα στην περιοχή τους. Έτσι μπορούν είτε να ενταχθούν άμεσα στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, είτε να συνεχίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι σχολών Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής Υπολογιστών από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αίτησης στην αντίστοιχη ιστοσελίδα και να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά.
Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων: Κάθε χρόνο, αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 31 Οκτωβρίου για εισαγωγή στο επόμενο εαρινό εξάμηνο και έως τις 31 Μαρτίου για εισαγωγή στο χειμερινό εξάμηνο.
Τα σχόλια είναι κλειστά.