Τα στοιχεία, όμως, που προκύπτουν κάθε φορά, δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύουν όλα τα ζευγάρια εκεί έξω. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κουτάκια που αν τα κάνεις check, θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ή έστω αυτό που οι έρευνες σου δείχνουν.
Είναι προφανές πως κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις.
Για παράδειγμα, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 και δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science, μελέτησε 30.000 ζευγάρια σε 40 χρόνια.
Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι πως το να κάνεις σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για μια ευτυχισμένη σχέση, ωστόσο τα ζευγάρια που κάνουν περισσότερες φορές δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένα.
Απλά εκείνα που ανέφεραν ότι έκαναν λιγότερο δεν ήταν ικανοποιημένα σεξουαλικά.
Μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017, έδειξε ότι ο μέσος όρος των ηλικιωμένων προτιμούν να κάνουν 54 φορές σεξ τον χρόνο.
Μία ακόμη ήρθε από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, το οποίο χώρισε τα ζευγάρια σε δύο ομάδες
. Η πρώτη ομάδα ανέφερε πως κάνει σεξ σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ η δεύτερη τις διπλάσιες φορές.
Στο τέλος της έρευνας, η δεύτερη ομάδα έφτασε στο συμπέρασμα πως το σεξ δεν είναι τόσο διασκεδαστικό και ότι το νιώθει σαν αγγαρεία παρόλα αυτά.
Επομένως ποιο είναι το συμπέρασμα;
Ότι η έρευνα του πανεπιστημίου είναι σωστή. Αν δεν υπάρχει πίεση στη σχέση και οι ανάγκες είναι κοινές, τότε δεν συντρέχει και λόγος να αναρωτηθείς πόσες φορές είναι καλό να γίνεται.
Κάποιο ζευγάρι μπορεί να θέλει κάθε βράδυ να κάνει σεξ, αυτό δεν σημαίνει ότι η δική σου σχέση είναι προβληματική αν έρχεσαι σε ερωτική επαφή με τον σύντροφο σου λιγότερες φορές.
Υπάρχει τόση πίεση που πρέπει να διαχειριστείς και το να διαβάζεις έρευνες που σου λένε πόσες φορές θα κοιμηθείς με τον φίλο σου είναι μη παραγωγικό.
Ένας αριθμός δεν ορίζει την ευτυχισμένη σχέση. Είτε κάνεις τέσσερις φορές την εβδομάδα και απολαμβάνεις την κάθε στιγμή είτε δύο είτε μία, η σχέση δεν πρέπει να βασίζεται σε ένα νούμερο.