Πώς θα πάρεις εσύ την πρωτοβουλία αν είναι ντροπαλός
Πώς θα πάρεις εσύ την πρωτοβουλία αν είναι ντροπαλός
Η κατηγορία των ανδρών (ας μην την πούμε μάστιγα, δεν είναι ευγενικό) που δεν κάνουν ποτέ την πρώτη κίνηση, όχι επειδή πιστεύουν ότι όλες τους θέλουν, αλλά επειδή πολύ απλά ντρέπονται. Ή φοβούνται την απόρριψη.
Ή είναι ταμένα, ρομαντικά αγόρια που περιμένουν το μεγάλο έρωτα και δεν είναι ποτέ σίγουρα για την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.
Αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ‘καραφλώρος ξενέρωτος’, ενώ άλλες το βλέπουν σαν ευκαιρία και πλησιάζουν ένα αγόρι που ντρέπεται αλλά που μέσα του (ίσως) είναι φωτιά.
‘Ο άντρας πρέπει να είναι ο κυνηγός. Δεν θα του πάρουμε και το ρόλο’. Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε ότι μόνο ο άντρας διεκδικεί το αντικείμενο του πόθου του και η γυναίκα κάθεται στην άκρη της και απλά περιμένει;
Η πατριαρχία πιστεύω, αλλά ας μην επεκταθούμε τώρα και ας κάνουμε focus στο πρόβλημα που δημιουργεί μία τέτοια πεποίθηση.
Αν ο άντρας δεν τρέχει στο δάσος για να φέρει τροφή, δεν είναι κυνηγός.
Υποτίθεται ότι όλοι είμαστε ίσοι και δεν θα έπρεπε να μοιράζουμε ρόλους σαν να είμαστε εταιρία παραγωγής.
Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που είναι πιο διεκδικητικοί και εξωστρεφείς και εκείνοι που είναι φύσει (και θέσει) ντροπαλοί και φοβούνται να πάρουν ένα ρίσκο.
Και είναι απολύτως σεβαστό. Δεν υπάρχει όμως λόγος να το αποδίδουμε στα φύλα και στο πώς θα έπρεπε να φέρονται ανάλογα με το ποια είναι τα γεννητικά τους όργανα.
Οπότε ξεμπερδεύουμε με τα στερεότυπα και πάμε παρακάτω. Σου αρέσει λοιπόν ένα αγόρι που κοκκινίζει εύκολα, που δεν κάνει κίνηση και που αν περιμένεις από εκείνον να γίνει κάτι, εσύ θα μπεις στην κλιμακτήριο και αυτός θα χρειάζεται πι για να περπατήσει. Πώς θα τον πιάσεις στα δίχτυα σου;
- Άγγιξέ τον. Όχι εκεί που σκέφτεσαι και όχι με το καλημέρα σας. Είναι που είναι ντροπαλός, ας μην τον ξεκάνουμε τον έρμο. Η γλώσσα του σώματος όμως λέει περισσότερα πράγματα από τις λέξεις. Όσο του μιλάς, κράτα έντονη οπτική επαφή (μην γουρλώσεις τα μάτια σου, δεν πρόκειται να υπνωτιστεί) και ακούμπα διακριτικά το μπράτσο του ή το πρόσωπο. Πάντα με μέτρο και μέχρι εκεί που καταλαβαίνεις ότι νιώθει άνετα.
- Α ναι, ξέχασα. Τσέκαρε πρώτα αν είναι δεσμευμένος. Γιατί μπορεί να μην είναι ντροπαλός, αλλά να έχει στεφάνι και να το τιμά σαν κορώνα.
- Να είσαι δυναμική. Υπάρχει μία θεωρία (πατριαρχική και πάλι θα την έλεγα) που υποστηρίζει ότι φερόμαστε με το μαλακό και μιλάμε ήπια και γλυκά σε έναν άντρα για να μην τον τρομάξουμε. Και πού ξέρεις ότι δεν του αρέσουν τα δυναμικά κορίτσια, με έντονη προσωπικότητα και δεν είναι αυτό ακριβώς που τον κέρδισε σε εσένα; Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να μιλήσουμε σε κάποιον. Αρκεί να σεβόμαστε τον προσωπικό του χρόνο και χώρο.
- Πρότεινε κάτι. Αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Είναι εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην εφαρμογή. Γι αυτό και κάνεις αυτό που σου είναι πιο εύκολο.
- Πρότεινε να βγείτε σαν παρέα (από τη δουλειά, τη σχολή, φέρτε μαζί τα σκυλιά σας) για να ελαφρύνετε την κατάσταση και αν μην νιώσει κανείς την πίεση του πρώτου ραντεβού. Έτσι αποκτάτε οικειότητα χωρίς να οδηγήσει απαραίτητα κάπου.
- Όρμα. Ναι, το φύλαγα για το τέλος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η ζωή πολύ μικρή για δεύτερες σκέψεις. Αν σου αρέσει κάποιος, προχώρα στο παρασύνθημα και δώστου ένα φιλί ενώ δεν το περιμένει ή πες του ξεκάθαρα ‘μου αρέσεις γιατί είσαι ένα αγόρι σαν τα γάργαρα νερά’ (αυτό δεν πιάνει πάντα, εκτός αν έχει χιούμορ).
Τα σχόλια είναι κλειστά.