Πλεύρης σε υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι – Τι είπε για τα μέτρα

Ημερομηνία:

«Τελεσίγραφο» έστειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αναφέροντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με πρώτη και δεύτερη δόση έως 31 Μαρτίου θα δουν την πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση ώστε να γίνει μόνιμη διαδικασία του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, πράγμα που σημαίνει πως αν ισχύσει αυτό το πρωτόκολλο, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα μείνουν εκτός υπηρεσίας.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Όσον αφορά την συμπληρωματική δόση αυτή δεν σχετίζεται με την αναστολή εργασίας», είπε.

Οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων
«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε επίσης την αποκλιμάκωση που έρχεται επισημαίνοντας πως το κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Εβδομάδα… «Τεμπών»: Ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό...

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη δεύτερη επέτειο...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Εβδομάδα… «Τεμπών»: Ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό...

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη δεύτερη επέτειο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός με μπαλτά και τσεκούρι!

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) στο Ηράκλειο,...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά συμπτώματα και συμπεριφορές

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Ακύρωση εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού προχωρά σε αλλαγές...

Συνάντηση στο Ρέθυμνο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση...