Πέραμα – Να διερευνηθούν και τα ρατσιστικά κίνητρα για τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη ζητά ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Ημερομηνία:

Για την απόφαση της Δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους επτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, μίλησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τα αστυνομικά πυρά, ενώ αναφέρθηκε και στο αιματηρό περιστατικό αυτό καθαυτό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καμπαγιάννης είπε: «βοούν τα δεδομένα ότι υπάρχει υπέρβαση, αυθαιρεσία και δολοφονία και πρέπει να διερευνηθεί και το ρατσιστικό κίνητρο». Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Σκυλί να επιτεθεί δεν ρίχνεις 36 σφαίρες και αντί για τα λάστιχα αυτοκινήτου βρίσκουν θώρακα».

«Μόνο σε Ρομά θα μπορούσε να εκτοξευθεί κατηγορία για επτά κακουργήματα κι αυτό μολύνει τον δημόσιο διάλογο», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Έπειτα πρόσθεσε: «Έχουμε 36 κάλυκες δηλαδή σφαίρες προκειμένου δήθεν να ακινητοποιήσουν τα λάστιχα. Ρίχνουν στα λάστιχα, πετυχαίνουν το θώρακα του Νίκου Σαμπάνη, σε κατοικημένη περιοχή , ενώ παραβιάζεται ρητή εντολή από Κέντρο Επιχειρήσεων σε όλες τις ομάδες να μην συνεχίσουν. Και είναι ψεύδος της ΕΛ.ΑΣ. ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί».

Δεν υπήρχε ενεργός κίνδυνος ζωής
Στη συνέχεια ο κ. Καμπαγιάννης κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ «τελούν εκτός νομιμότητας, είναι αυτονομημένες ομάδες που παραβιάζουν εντολή από το Κέντρο. Δεν υπήρχε ενεργός κίνδυνος ζωής που να δικαιολογεί τη νόμιμη χρήση υπηρεσιακών όπλων. Υπήρχαν σπίτια και αυτοκίνητα που γαζώθηκαν από σφαίρες. Κι αυτό είναι καλή αστυνόμευση; Ας μας πουν ότι θα ξαναβάλουν στολή, θα πάρουν όπλο και θα γυρίσουν στην υπηρεσία τους, οι επτά αστυνομικοί».

«Στο υπό καταδίωξη αυτοκίνητο επέβαιναν ανήλικα και άοπλα παιδιά. Ο Νίκος Σαμπάνης, γεννημένος το 2003, είναι 18 ετών κι αυτό είναι σαφέστατο. Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν καν ότι το όχημα ήταν κλεμμένο γιατί δεν είχε δηλωθεί. Γι’ αυτό το Κέντρο Επιχειρήσεων είπε ότι πρέπει να σταματήσει η καταδίωξη», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Για τον 14χρονο που αφέθηκε ελεύθερος, είπε ότι δεν θα μπορούσε να προφυλακιστεί «από τη στιγμή που έχουμε ανηλικότητα». Επίσης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και η υπόθεση αυτή είναι διεθνούς ενδιαφέροντος εν αναμονή της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για την προφανή υπέρβαση εκ μέρους της Αστυνομίας.

«Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη δεν θα προβεί σε συνέντευξη Τύπου αλλά και η ίδια η Πολιτεία δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά», είπε τέλος ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...