Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ
2 Φεβρουαρίου 2025
Με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το μεσημέρι της Κυριακής, 2ας Φεβρουαρίου 2025, στο πλοίο KNOSSOS PALACE των «Μινωικών Γραμμών», στο λιμάνι του Πειραιά, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Παγκρητίου Ενώσεως.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την προσλαλιά του, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την ερίτιμο κ. Ρένα Βασιλάκη, Πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως, καθώς και προς τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και χαιρέτισε την εκλεκτή και πολυπληθή ομήγυρι, τονίζοντας το μήνυμα της ενότητας και της συνοδοιπορίας, για το καλό της Μεγαλονήσου Κρήτης και της Πατρίδος μας, της Ελλάδας, διαφυλάσσοντας την ταυτότητα και την πίστη μας και σεβόμενοι την ιστορία μας.
Εμπνευσμένη προσλαλιά, με πλούσια και επίκαιρα μηνύματα, απηύθυνε η Πρόεδρος κ. Ρένα Βασιλάκη, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Πρόδρομο για την πρώτη αυτή παρουσία του, ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στην τελετή ευλογίας της Αγιοβασιλόπιτας της Παγκρητίου Ενώσεως.
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν και παριστάμενες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε πλούσιο κρητικό παραδοσιακό πρόγραμμα.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι Ευρωβουλευτές κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης και κ. Γεώργιος Αυτιάς, Βουλευτές, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος Κρητών και φίλων της Κρήτης.