Ο pastry chef Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης μας ετοιμάζει λαχταριστά μελομακάρονα

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης, με την ευκαιρία των εορτών, μας ετοιμάζει πεντανόστιμα μελομακάρονα που θα γίνουν η απόλυτη γλυκιά απόλαυση για τις γιορτές.

Υλικά:

Αλεύρι: 1.000 γρ
Σιμιγδάλι: 30 γρ
Λάδι: 340 γρ
Χυμός: 120 γρ
Νερό: 80 γρ
Κονιάκ: 30 γρ
Μελί: 20 γρ
Βούτυρο φυτίνη: 100 γρ
Άχνη: 80 γρ
Σόδα: 6 γρ
Κανέλα, γαρίφαλο: 2 γρ
Πορτοκαλί ξύσμα: 8 γρ
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε μια μπασίνα και στη συνέχεια το κοσκινίζουμε.
Σε ένα δοσομετρητή ή σε κάποιο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το κονιάκ, το μέλι, το βούτυρο φυτίνη, την άχνη, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά με τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε αργά μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε υπερβολικά για να μη σφίξει το μείγμα.
Στη συνέχεια δίνουμε σχήμα στα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Δείτε το βίντεο:

@john.edgar.sweets

Ο βραβευμένος pastry chef, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό MEDITERRANEAN CHEF’S Competition 2022 και αναδείχθηκε Best Mediterranean Pastry Chef, άνοιξε το δικό του κατάστημα στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Ιατρίδου 109.

Ο John Edgar Κουφάδης, συστήνεται

«Έχω μάθει να εργάζομαι κάτω από πολύ δυναμικές συνθήκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όμως πάντα τις αντιμετωπίζω με χιούμορ και καλή διάθεση, την οποία προσπαθώ να μεταδίδω και στην ομάδα με την οποία εργάζομαι. Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι να τιμήσω στο μέγιστο την επιλογή μου να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική τέχνη και να πραγματώσω τις επαγγελματικές μου φιλοδοξίες με αξίες και δημιουργικότητα. Αυτό σηματοδοτεί για εμένα την έννοια της επαγγελματικής επιτυχίας. Όραμά μου είναι να εξελίξω τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύτηκαν σε εμένα από τους παλαιότερους, στο πιο υψηλό επίπεδο που θα μου ήταν δυνατό και παράλληλα να καταφέρω να αφήσω και το δικό μου αποτύπωμα στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.»

Επαγγελματική Εμπειρία:

Executive Pastry Chef / Production Manager
Bread Factory, Athens
Μάιος 2017 – σήμερα
Chocolate & Pastry Technical Advisor
ION Chocolate, Athens
Φεβρουάριος 2020 – 2022
Head Pastry Chef
The Bakers SA, Athens
Νοέμβριος 2013 – Οκτώβριος 2016
Assistant Pastry Chef [internship]
Magic Life Marmari Palace, Kos island
Ιούνιος 2013 – Οκτώβριος 2013
Βραβεία
🏆 Best Mediterranean Pastry Chef
1η Θέση στο Διαγωνισμό MEDITERRANEAN CHEF’S Competition 2022

Εκπαίδευση

🍰 Pastry Academy by Amaury Guichon
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 10 εβδομάδων
Μάιος 2022 – Οκτώβριος 2022 | Las Vegas, USA

🍰 Europastry Chef
Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία Ευρωπαϊκού επιπέδου
Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης
2014 – 2015 | LE MONDE

🍰 Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Προπτυχιακός Κύκλος Σπουδών
2012 – 2014 | LE MONDE

Στις 4 Ιανουαρίου, ο John Edgar Κουφάδης θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά στο Las Vegas για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Pastry Academy by Amaury Guichon για 7 εβδομάδες, ενισχύοντας τις γνώσεις του και τη δημιουργικότητά του στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

politika-kritis-header-ad
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος...

10 μήνες, 11 στάσεις-σταθμοί για την ενημέρωση και πρόληψη...

Ορκωμοσία Τραμπ: Το χρονικό της επαναφοράς στην...

Η πρώτη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η «μεσοβασιλεία» του...

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος...

10 μήνες, 11 στάσεις-σταθμοί για την ενημέρωση και πρόληψη...

Ορκωμοσία Τραμπ: Το χρονικό της επαναφοράς στην...

Η πρώτη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η «μεσοβασιλεία» του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-header-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά : Εργαστήριο Ολιστικού Σχεδιασμού Πυροπροστασίας στα Παλαιά Ρούματα

Εργαστήριο Ολιστικού Σχεδιασμού Πυροπροστασίας ¸ Η κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πεμπτουσία και...

Ρέθυμνο:5η Συνάντηση Σχολής Γονέων για τους Τρεις Ιεράρχες

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 5η Συνάντηση – Τετάρτη 22/01/2025,...

Ανεβαίνουν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Κρίσιμη συνάντηση με τον Κ. Τσιάρα στις 24 Ιανουαρίου...