Ο κανόνας που πρέπει να ξεχάσεις για να μη στραβώσει το πρώτο ραντεβού

Τέσσερις πειστικοί λόγοι για να μείνετε νηστικοί στην πρώτη σας έξοδο.

Ο κανόνας που πρέπει να ξεχάσεις για να μη στραβώσει το πρώτο ραντεβού

Είτε πρόκειται για κάποια επαγγελματική περίσταση, είτε για συνάντηση με φίλους, είτε ακόμη και για έξοδο με τη μόνιμη και σταθερή σχέση σου, το γεύμα σε κάποιο εστιατόριο αποτελεί αποδεδειγμένα μια από τις ασφαλέστερες και σίγουρες (αν όχι καλύτερες) επιλογές.

Ωστόσο, κάτι ανάλογο μάλλον δεν μπορεί να ειπωθεί και για το πρώτο σου ραντεβού με κάποια νέα (υποψήφια) «κατάκτηση». Ιδού μερικοί πειστικοί λόγοι που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές…

Η «πάλη» με το φαΐ (και οι ήχοι που τη συνοδεύουν)

Ας είμαστε ειλικρινείς: κανείς δε δείχνει ποθητός και σέξι ενώ τρώει. Ούτε εσύ, ούτε εκείνη, ούτε καν οι «γαλαζοαίματοι» του Hollywood.
Θυμήσου: σκοπός κάθε πρώτου ραντεβού είναι να κερδίσεις τις εντυπώσεις προκειμένου να ακολουθήσει και δεύτερο. Για να κερδίσεις τις εντυπώσεις, θα πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό, τόσο στο κομμάτι της εμφάνισης, όσο και σε αυτό της συμπεριφοράς σου. Κάτι που, προφανώς, δεν κάνεις, αν η «έτσι» σε δει, για παράδειγμα, να «παλεύεις» με κάποια μπριζόλα (ακόμη χειρότερα, να της βάζεις χέρι -της μπριζόλας) ή να ρουφάς μετά μανίας τα μακαρόνια από το πιάτο σου, χωρίς να παραβλέπουμε και το ενδεχόμενο να κολλήσει κάποια «φυλλωσιά» από τη σαλάτα που έχετε παραγγείλει για να «βοσκήσετε» μέχρι να έρθουν τα κυρίως πιάτα, στα μπροστινά σου δόντια. Εκτός, φυσικά, κι αν έχεις βγει ραντεβού με βροντόσαυρο, οπότε αλλάζει το πράγμα.

Δύο μόνο λέξεις: στομαχικές διαταραχές

Ακόμη κι αν καταφέρεις να βρεις κάποιο καλό εστιατόριο με ενδιαφέρον μενού και λογικές τιμές (καλή τύχη, φιλαράκο…), κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το πιάτο που θα παραγγείλεις δεν θα σου προξενήσει στομαχικές διαταραχές και εντερικά προβλήματα. Βλέπεις, από όλα τα θαυμαστά συστήματα και υποσυστήματα που απαρτίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, το πιο ιδιότροπο απ’ όλα είναι με διαφορά το γαστρεντερικό σύστημα. Για να το θέσουμε διαφορετικά, όταν τρως έξω, υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε «χαλάσει» κάποιο φαΐ (ακόμα και αν αυτό ανήκει σε εκείνα που έχεις γευτεί επανειλημμένα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια σπίτι) και να αναγκαστείς εν τέλει α) να τρέξεις πανικόβλητος στην τουαλέτα ή β) να «αεριστείς»
(βροντερά ή στο mute, δεν έχει καμία απολύτως σημασία) μπροστά της.

Και ναι, δεν λέμε, καλό πράγμα η οικειότητα και η άνεση σε ένα ζευγάρι, κάποια πράγματα όμως είναι προτιμότερο να τα κρατάς για την πάρτη σου. Ή έστω, να της τα φανερώσεις μετά από αρκετό καιρό.

Το όλο σκηνικό δεν διαφέρει και τόσο από κάποια συνέντευξη

Όχι, δεν προσπαθούμε να σκοτώσουμε την όποια ρομαντική σου διάθεση, ούτε να σε στρεσάρουμε αλλά να, είτε σου αρέσει, είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια: έχεις βάλει τα καλά σου, κάθεσαι απέναντι από έναν άνθρωπο που, ουσιαστικά, μόλις έχεις γνωρίσει και δέχεσαι υπομονετικά τις ερωτήσεις του προσπαθώντας να εξασφαλίσεις το ενδιαφέρον του και να τον «αναγκάσεις» να θέλει να σε ξαναδεί. Αν όλο αυτό δε σου θυμίζει συνέντευξη για δουλειά, σόρι, αλλά έχεις θέμα.

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αποκλείεις το ενδεχόμενο η κυρία που συνοδεύεις να έχει πιει το αμίλητο νερό και, αντί για το παιχνίδι των 10 (και βάλε) ερωτήσεων, να θέλει να παίξει μόνο το «αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα». Κάτι που, όπως υποψιαζόμαστε, μάλλον δε θέλεις. Ακόμη κι αν έχεις πάρει μεταπτυχιακό στο να λήγεις τέτοιου είδους ραντεβού.

Ο μπελάς της σύγκρισης

Ας υποθέσουμε ότι, τελικά, δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα να μπεις στη διαδικασία της «συνέντευξης» που μόλις περιγράψαμε. Ακόμη κι έτσι, όμως, το να επιλέξεις η πρώτη έξοδος μαζί της να είναι για φαγητό, δεν το λες ακριβώς πρωτότυπο -κάτι που, αναπόφευκτα, θα σε βάλει (ενδεχομένως, κι εκείνη) στη διαδικασία να θυμηθείς και-γιατί όχι;- να συγκρίνεις τη συγκεκριμένη περίσταση με ανάλογα σκηνικά που έχεις ζήσει με κάποια πρώην κατά το παρελθόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική σου κατάσταση σε μια περίσταση κατά την οποία, έτσι κι αλλιώς, νιώθεις ήδη αρκετά αγχωμένος.

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά; Αντί να παίξεις safe και «κατενάτσιο», ρίσκαρε. Μάθε από πριν τα ενδιαφέροντά της και, εντελώς ενδεικτικά, πρότεινέ της να πάτε σε κάποια συναυλία, να δείτε κάποια έκθεση κ.ο.κ. Δόξα το Θεό, ιδέες υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται από μέρους σου είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο, προκειμένου να κάνεις τη διαφορά.

Πηγή: gr.askmen.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.