Ντόρα Μπακογιάννη: Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα

Ημερομηνία:

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα. Η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για μας δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον στη δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης είναι ξεκάθαρες και σημειώνει ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις Ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η αμερικανική πλευρά σε όλα τα επίπεδα τόνισε την σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση» και εξηγεί ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να μπορεί να εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: Tον Ιανουάριο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 2...

«Το αυξημένο πλεόνασμα οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών,...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Μητσοτάκης: Tον Ιανουάριο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 2...

«Το αυξημένο πλεόνασμα οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών,...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανάρτηση Λ.Αυγενάκη για το Κύπελλο Cheerleading Κρήτης

ΑΝΑΛΑΡΤΗΣΗ Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ CHEERLEADING ΚΡΗΤΗΣ Ο Βουλευτής ΝΔ...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...