Μπαράζ βομβαρδισμών σε νοσοκομεία – «Χτύπησαν κονβόι με ασθενοφόρα»

Ημερομηνία:

Το Ισραήλ συνεχίζει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, με τους νεκρούς στη Γάζα να αυξάνονται καθημερινά – Στο στόχαστρο νοσοκομεία και σχολεία που έχουν γίνει καταφύγια
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι προχωράει από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, ενώ την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά.

Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη της Γάζας, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ιδιαίτερα στους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως στη Τζαμπάλια που έχει δεχθεί τρία ισραηλινά χτυπήματα. Την ίδια ώρα μαίνονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη με νεκρούς, συλλήψεις και την οργή των Παλαιστινίων να μεγαλώνει.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000

Η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει την πίεση να αναφερθεί σε «ανθρωπιστικές παύσεις» για να μειωθούν οι θάνατοι αμάχων που έχουν ξεσηκώσει διεθνείς αντιδράσεις.

Το πέρασμα στη Ράφα άνοιξε ξανά την Πέμπτη για πολίτες με ξένα διαβατήρια, ενώ αυξάνεται η ένταση και στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου εν μέσω μαχών με τη Χεζμπολάχ. Σήμερα αναμένεται το πρώτο διάγγελμα από τον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

18:46 Σύνοψη σημαντικότερων εξελίξεων
Ταυτόχρονοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε νοσοκομεία της Γάζας. Πρόκειται για το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το Ινδονησιακό και το Αλ Κουντς. Η σφοδρότερη έγινε στο Αλ Σίφα σε κονβόι με ασθενοφόρα που μετέφερε σοβαρά τραυματίες στη Ράφα. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα υπάρχουν τουλάχιστον 14 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου απέκλεισε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός παρά τις αυξανόμενες δυτικές πιέσεις για μια «ανθρωπιστική παύση», μεταξύ άλλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», ενώ παράλληλα προέτρεψε τη χώρα να κάνει «τα πάντα» για να διασφαλίσει την προστασία των αμάχων.
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στην ομιλία του είπε ότι όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόσθεσε ότι η οργάνωση του Λιβάνου είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι η νίκη της Γάζας.
Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος» στις συνομιλίες για να επιτραπεί η εισαγωγή καυσίμων στη Γάζα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στην Ουάσιγκτον: Επιβατικό αεροσκάφος συγκρούστηκε στον...

Επιβατικό αεροσκάφος της American Airlines συνετρίβη στον ποταμό Ποτόμακ,...

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος...

10 μήνες, 11 στάσεις-σταθμοί για την ενημέρωση και πρόληψη...

Τραγωδία στην Ουάσιγκτον: Επιβατικό αεροσκάφος συγκρούστηκε στον...

Επιβατικό αεροσκάφος της American Airlines συνετρίβη στον ποταμό Ποτόμακ,...

Πανελλήνιος Σύλλογος για τον Καρκίνο του Παχέος...

10 μήνες, 11 στάσεις-σταθμοί για την ενημέρωση και πρόληψη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...