Μουσικός πολύ γνωστού ροκ ελληνικού συγκροτήματος έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση 8χρονης κοριτσιού.
Η υπόθεση έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό και στον ντράμερ επιβλήθηκε η κάθειρξη 12 ετών, ενώ χθες αναμενόταν να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μουσικός ανήκε για χρόνια σε ελληνικό ροκ, έπαιζε τύμπανα και σήμερα είναι άνω των 65 ετών.
Μετά την κάθειρξη που του επιβλήθηκε το 2019, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο μουσικός κατηγορείται ότι επί περίπου 1,5 χρόνο -το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013- προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Αφορμή να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το περιστατικό ήταν η καταγγελία της ανήλικης που έγινε περίπου έναν μήνα μετά την τελευταία φορά που την πλησίασε.
Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Η δίκη ξεκίνησε δίχως την παρουσία του παιδιού, που σε ηλικία 8 ετών εκμυστηρεύθηκε στους δικούς της πως την πλησίασε ο γείτονάς τους και μέλος γνωστού συγκροτήματος της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής.
Η προστασία που παρέχεται σε αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, όπως αυτά των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους, τής επιτρέπει να μην παρασταθεί στη διαδικασία, όπως εξηγεί στο News 24/7, ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
«Η οικογένεια αναμένει να δικαιωθεί το παιδί της, το οποίο με εξαιρετικό θάρρος και αξιοπρέπεια, μια 16χρονη μαθήτρια πλέον, διαχειρίζεται το τραύμα επί τόσα χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών» δηλώσει ο συνήγορος, προσθέτοντας ότι «το θύμα, κορίτσι ηλικίας 6-8 ετών όταν συνέβαινε το αδίκημα, το οποίο σήμερα ονομάζεται στον Ποινικό Κώδικα «Γενετήσιες Πραξεις με Ανηλίκους», περιέγραψε με ακρίβεια τις γενετήσιες πράξεις που υπέστη, τις κατέθεσε πολύ σύντομα μετά την αποκάλυψή τους στην εξειδικευμένη αξιωματικό της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών.
Αφού η εξειδικευμένη με βάση το αρ. 227 του Κ.Π.Δ. αξιωματικός έλεγξε την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού, δηλαδή εκπόνησε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το παιδί, 8 ετών τότε, διέθετε φυσολογικό επίπεδο νοημοσύνης, ωριμότητα να μπορεί να εκφραστεί, να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις, να έχει κάποια πάθηση που να την εμποδίζει να καταθέσει, να μπορεί να διακρίνει πραγματικότητα από φαντασία, να έχει ομαλή οικογενειακή ζωή».
Όπως επισημαίνει «όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με την ικανότητα που έδειξε το παιδί, παρά το τραυματικό και διαρκές του συμβάντος, στο να περιγράψει την πράξη (κατά το χρόνο, τον τόπο, την εξακολουθητικότητα, τη συναισθηματική της αντίδραση και τη «σύγχυση» που της προκάλεσε), συνιστούν με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα της μαρτυροποίησης ανηλίκων και τη νομολογία των δικαστηρίων μας στοιχεία αξιοπιστίας που δεν διαφέρουν σημαντικά από την αξιοπιστία μαρτυρίας ενηλίκου».