Μόνιμη και αφορολόγητη «13η σύνταξη» φέρνει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής η κυβέρνηση θέλει η 13η σύνταξη να καταβάλλεται σταθερά στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο σταθερά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η λεγόμενη 13η σύνταξη, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα είναι με τη μορφή επιδόματος, θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο.

Μάλιστα αναφέρει ότι θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο «διάδοχος» της υποτιθέμενης 13ης σύνταξης καλείται να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις και αδικίες που προκάλεσε η προεκλογική παροχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με της πληροφορίες της εφημερίδας, στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να θέσουν τέλος στο μέτρο – παρωδία που ζημίωσε συνταξιούχους και δόθηκε προεκλογικά.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος των 500 ευρώ ευρώ έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, ασχέτως αν είχε κι άλλα εισοδήματα ή μεγάλη περιουσία και καταθέσεις.

Αγνοήθηκε δηλαδή το συνολικό εισόδημα ή αν είχε δικά του ακίνητα ή εάν εισπράττει ενοίκια βγάζοντας πολλαπλάσια από τη σύνταξη του.

Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος των 1.000 ευρώ έλαβε μόλις 265 ευρώ καθαρά παρότι δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος ενώ μπορεί να πληρώνει και 300-400 ευρώ ενοίκιο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Βερολίνο “μίλησε”: Περισσότεροι τουρίστες φέτος στην...

Η Κρήτη θα είναι και φέτος ένας από τους...

Φορολογικές δηλώσεις: Στις 17 Μαρτίου ξεκινάει η...

Έως τις 20 Απριλίου οι φορολογούμενοι θα έχουν τη...

Το Βερολίνο “μίλησε”: Περισσότεροι τουρίστες φέτος στην...

Η Κρήτη θα είναι και φέτος ένας από τους...

Φορολογικές δηλώσεις: Στις 17 Μαρτίου ξεκινάει η...

Έως τις 20 Απριλίου οι φορολογούμενοι θα έχουν τη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Συλλαλητήριο για τα Τέμπη από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ -ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΡΓΗ-ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ...

Συνάντηση Δημάρχου Γαύδου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη...

Στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη η νέα Διοικήτρια της Τροχαίας Χανίων, Ευστρατία Κουλαρά

Τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο, η...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 103 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Φεβρουάριο

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...