Μόνιμη εκπροσώπηση σε υποεπιτροπή της Βουλής θα έχουν οι ορεινοί δήμοι της χώρας

Ημερομηνία:

Η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ.

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε διεξοδικά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, με τους Δημάρχους Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου.

Ο κ. Κόνσολας είναι ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και των αυτόνομων Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής των Ελλήνων, συνεπώς η θεσμική και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Προεδρείο της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ κρίνεται ως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία, καθώς, αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχετικών με τις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, επιβεβαιώθηκε το κλίμα ομοθυμίας και διάθεσης πολύτιμης σύμπλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων

Επισημάνθηκε, η πράγματι θετική πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, με πρωτοβουλία του του Βουλευτή Μάνου Κόνσολα και τη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων και οριστικοποιήθηκε η απόφαση για πραγματοποίηση της πρώτης εξειδικευμένης συνεδρίασης στην αρμόδια ξεχωριστή πλέον υποεπιτροπή, με συγκεκριμένη θεματολογία ορεινότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των...

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης : ΟΛΟΙ στην...

ΟΛΟΙ πανελλαδική πανεργατική απεργία 9 Απρίλη, στην πλατεία Αγοράς...

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των...

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης : ΟΛΟΙ στην...

ΟΛΟΙ πανελλαδική πανεργατική απεργία 9 Απρίλη, στην πλατεία Αγοράς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...

Τι γιορτάζουμε σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Ποια είναι η ορθόδοξη γιορτή σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου...