Μέλι και κανέλα: Ένας υγιεινός διατροφικός συνδυασμός

Ημερομηνία:

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ροφήματα, γλυκά ή όπου αλλού επιθυμείτε για να απολαύσετε τις υγιεινές τους ιδιότητες.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι και να μην το βράζετε μαζί με άλλα υλικά, ούτε να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύετε με ζεστό νερό.

Καλό είναι επίσης να επιλέγετε κανέλα Κεϋλάνης, η οποία περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις.

Δείτε τα οφέλη από την χρήση μελιού και κανέλας στη διατροφή μας:
  • *Σύμφωνα με την Αμερικανική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια, το κρυολόγημα και τα προβλήματα στύσης.
  • *Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Diabetes UK, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2.
  • *Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, η κιναμμωμαλδεΰδη της κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια και μύκητες. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιθεώρηση FASEB Journal κατέδειξε ότι το μέλι έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα βακτήρια κι έτσι μπορεί να προστατεύσει από ευρύ φάσμα λοιμώξεων.
  • *Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της κανέλας (CEppt) μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
  • *Νευρολόγος από το Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rush υποστηρίζει ότι η κανέλα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς βοηθά να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου.
  • *Μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατέδειξε ότι η κανέλα βοηθά τον οργανισμό να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κατανάλωση λιπαρών.
  • *Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal κατέδειξε ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
  • *Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό έδειξε επίσης ότι το μέλι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε μικρά παιδιά με βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.
  • *Το μέλι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση του βήχα ακόμη και στα πολύ μικρά παιδιά, θεωρία που επιβεβαιώνεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatrics.

Πηγή: onmed.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tα trends στη διατροφή που θα βλέπουμε...

Αν και κάποιες βασικές διατροφικές οδηγίες δεν φεύγουν ποτέ...

Διατροφή: Ποια “νικά” τον χρόνιο πόνο;

Διατροφή: Ποια “νικά” τον χρόνιο πόνο;

Tα trends στη διατροφή που θα βλέπουμε...

Αν και κάποιες βασικές διατροφικές οδηγίες δεν φεύγουν ποτέ...

Διατροφή: Ποια “νικά” τον χρόνιο πόνο;

Διατροφή: Ποια “νικά” τον χρόνιο πόνο;
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
VAVOULAS GROUP 300×250
SYNKA 300X250
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ-4-GOD’S GIFT-CROISSANT-RETHYMNO-300X250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διήμερες δράσεις πρόληψης από την Περιφέρεια Κρήτης στις 27 και 30 Δεκεμβρίου

Με σύνθημα «αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο αγάπης...

Τουρισμός: Ζεσταίνονται οι μηχανές για τη νέα χρονιά – Τα μηνύματα

Ο ελληνικός τουρισμός εισέρχεται με νέα ρεκόρ στην καινούρια...

Εορτολόγιο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Άγιος Στέφανος: Ποιος ήταν ο πρώτος μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας

Σήμερα, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024, η εκκλησία μας τιμάει...