Kαλεσμένος στο MasteChef βρέθηκε στο επεισόδιο της Τετάρτης 27 Μαρτίου, ο γνωστός Έλληνας pastry chef Φίλιππος Παπασπύρου, παρουσιάζοντας στους διαγωνιζόμενους παίκτες, μία σοκολατένια δημιουργία του, πάνω στην οποία διαγωνίστηκαν για να συνεχίζουν στην επόμενη φάση και να διεκδικήσουν το Silver Award της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής.
Ωστόσο κάποιοι λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, θυμήθηκαν ότι κάπου είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Συνεργάτης της εκπομπής «Το Πρωινό», εντόπισε στο Instagram του διάσημου Γάλλου pastry chef Adrien Bozzolo, το ίδιο σχεδόν γλυκό και του έστειλε σε μήνυμα τη φωτογραφία ενημερώνοντας ότι στο MasterChef το παρουσίασαν ως δημιουργία κάποιου άλλου.
O Adrien Bozzolo, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Βρίσκω ανέντιμο από την πλευρά από την πλευρά αυτού του chef να οικειοποιείται τη δουλειά ενός άλλου! Κυρίως στην τηλεόραση! Σας ευχαριστώ που μου το στείλατε».
Έπειτα από όλα αυτά ο Έλληνας pastry chef, Φίλιππος Παπασπύρου πήρε θέση και δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Η εικόνα απεικονίζει έναν σεφ να κρατά μια σακούλα με χρήματα στην πλάτη σαν «κλέφτης» και στη λεζάντα εξηγεί τι συμβαίνει με το γλυκό και από πού το εμπνεύστηκε.
Στην ανάρτησή του ο Φίλιππος Παπασπύρου έγραψε σχετικά:
«Με αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό «Pâte sablée» θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι καλέστηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μίας εκπομπής όπως το Masterchef.
Έτσι, δημιούργησα μία συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο όπως μου ζητήθηκε. Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου. Το «ΣΤΗΣΙΜΟ» του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες & τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας».
Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση του Φίλιππου Παπασπύρου στο Instagram:
https://www.instagram.com/p/BvjsmwKAg8S/?utm_source=ig_embed