«Μάνα θα αργήσω»: Τίμησαν στο Αρκαλοχώρι τα 57 θύματα στα Τέμπη με μια παράσταση-προσευχή από 35 μαθητές

Ημερομηνία:

Στη συγκινητική εκδήλωση για τα Τέμπη παρευρέθηκαν τα μέλη του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» ο Παύλος Ασλανίδης και Μαρία Καρυστιανού

H μουσικοθεατρική παράσταση «Μάνα θα αργήσω», ένα έργο – φόρος τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, παρουσιάστηκε στο συνεδριακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, στην Κρήτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» ο Παύλος Ασλανίδης και Μαρία Καρυστιανού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η παράσταση, που ξεκίνησε στις 20:00, είναι μια καλλιτεχνική κραυγή μνήμης και διαμαρτυρίας, οργανωμένη από το Φροντιστήριο Ορίζοντες και εμπνευσμένη από την Κλειώ Βλαχάκη.

Μουσικά συνόδεψαν την παράσταση ο κιθαρίστας Γιάννης Τσιλογιάννης, στο πιάνο και το ακορντεόν ο Αντώνης Νικολιδάκης και στην κιθάρα και το τραγούδι η Θέμις Ζαχαράκη. Στο τραγούδι επίσης οι μαθήτριες Μαρκέλλα Φυτάκη, Χαρά Χουρδάκη, Μαρία Στογιάννη.

«Ένα μνημόσυνο για όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα»
Στο επίκεντρο της δημιουργίας βρέθηκαν 35 μαθητές, οι οποίοι, με τη συνοδεία μουσικών, ένωσαν τις φωνές και τις ψυχές τους για να μεταφέρουν, μέσα από ποίηση, θεατρικά δρώμενα και μουσική, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και το συλλογικό βίωμα της κοινωνίας απέναντι στην τραγωδία και τις σκιές συγκάλυψης που την ακολούθησαν.

Σε ανάρτησή της, η κ. Βλαχάκη τονίζει τον βαθύ συμβολισμό της παράστασης: «Με μεγάλο σεβασμό, θλίψη αλλά και θυμό συμπάσχουμε στον αγώνα αυτών των ανθρώπων. Ένα μνημόσυνο για όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα κι ένας τρόπος να εκφράσουμε την αντίδραση μας σε όλο αυτό που συμβαίνει. Εμείς θα απαντήσουμε με ποίηση… ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ’ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!».

Δείτε βίντεο:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέμπη: Τους τελευταίους διαλόγους στο φλεγόμενο τρένο...

Μιλώντας για τα Τέμπη με τη Μαρία Καρυστιανού και...

Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ – 2.000...

Από σήμερα Δευτέρα 24/3 και για μία εβδομάδα έως...

Τέμπη: Τους τελευταίους διαλόγους στο φλεγόμενο τρένο...

Μιλώντας για τα Τέμπη με τη Μαρία Καρυστιανού και...

Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ – 2.000...

Από σήμερα Δευτέρα 24/3 και για μία εβδομάδα έως...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέμπη: Τους τελευταίους διαλόγους στο φλεγόμενο τρένο αποκάλυψε ο Κοκοτσάκης

Μιλώντας για τα Τέμπη με τη Μαρία Καρυστιανού και...

Ανοια: Πώς η υπνηλία στις ηλικιωμένες γυναίκες διπλασιάζει τον κίνδυνο – Ο γρίφος

Η σχέση άνοιας και υπνηλίας στις γυναίκες άνω των...

Καιρός: Έρχεται ατμοσφαιρική αστάθεια και έντονα φαινόμενα μέχρι τις αρχές Απριλίου

Αλλαγή σκηνικού προμηνύεται στον καιρό της Ελλάδας μέχρι τα...