Άμεση ήταν η αντίδραση – απάντηση της Μαρίας Παπαδάκη, συνηγόρου των παθόντων του ιδιωτικού γηροκομείου των Χανίων, στη μήνυση των ιδιοκτητριών του κατά Ανακριτή και Εισαγγελέα Χανίων
M. Παπαδάκη: “Επιχείρηση καταστρατήγησης της δικαιοσύνης” η μήνυση σε βάρος ανακριτή και Εισαγγελέα
Σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, η κ. Παπαδάκη δηλώνει ότι «η μήνυση κατά Ανακριτή και Εισαγγελέα από τις ιδιοκτήτριες, και μέχρι σήμερα εκ της Φυλακής διοικούσες, το ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της».
Επιχειρείται η καταστρατήγηση του θεσμού της Δικαιοσύνης
Η κ. Παπαδάκη υποστηρίζει ότι η μήνυση κατατέθηκε με μοναδικό σκοπό να καταστεί δυνατή η εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών, επιχειρώντας την ποδηγέτηση της μοναδικής εξουσίας που λειτουργεί στη χώρα, τη Δικαιοσύνη.
Σε ότι αφορά στο επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας του ιδιωτικού γηροκομείου ότι η «μια έγκληση υπεβλήθη από μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο», η κ. Παπαδάκη επισημαίνει ότι πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία δεν τους έχει καν επιβληθεί προσωρινή κράτηση, σε μια δικογραφία όπου ούτως ή άλλως υφίστανται άλλες, αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικές πράξεις.
Σοβαρή καταγγελία για διοίκηση της ιδιωτικής δομής μέσα από τις φυλακές
Η συνήγορος των παθόντων του ιδιωτικού γηροκομείου υπενθυμίζει ότι οι ιδιοκτήτριες «αν και προσωρινά κρατούμενες για 38 ανθρωποκτονίες και απόπειρες και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα δε κατηγορούμενες για αρπαγή ηλικιωμένων, αδικήματα κατά της περιουσίας τους, μέχρι και – η μία εξ αυτών – για έναντι ανταλλάγματος παράνομες μεταγγίσεις αίματος εκτός πιστοποιημένου ιδρύματος, έως σήμερα εξακολουθούν ανενόχλητες να λειτουργούν υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το ιδιωτικό γηροκομείο τους μέσα από τη Φυλακή, και μάλιστα διοικώντας το οι ίδιες».
Συνεχίζει τη λειτουργία της η ιδιωτική δομή
Στη συνέχεια η κα Παπαδάκη, αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κάνοντας λόγο για «ευνοϊκή μεταχείριση» και ανεμπόδιστη λειτουργία της δομής με το «ίδιο προσωπικό, τον χώρο στον οποίο Ανακριτής και Εισαγγελέας είδαν σοβαρές ενδείξεις μακροχρόνιας δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που υπάλληλοι της Περιφέρειας και αδειοδοτούντες το γηροκομείο είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, και μολονότι ο ίδιος ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου πρόσφατα αναιρεσίβαλε τη σχετική απαλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για παράνομη αδειοδότηση και μη σφράγιση»
Τα αντανακλαστικά της Πολιτείας στην περίπτωση της «Κιβωτού» και η «Αγία Σκέππη»
Μάλιστα η κ. Παπαδάκη φέρνει σε αντιπαραβολή τα αντανακλαστικά της Πολιτείας στην περίπτωση της «Κιβωτού», που το Υπουργείο Εργασίας πήρε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, τη διοίκηση από τον Πατέρα Αντώνιο, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.
Η κα Παπαδάκη αναφέρεται και στην πρόσφατη καταγγελία του ενός εκ των δύο προφυλακισμένων γιατρών, που κατέθεσε με συμπληρωματικό υπόμνημα ότι ο άλλος κατηγορούμενος γιατρός «χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της Φυλακής για να αλλοιώσει στοιχεία της υπόθεσης».
Και η κ. Παπαδάκη καταλήγει: «Αυτό είναι το πραγματικό θεσμικό πρόβλημα που επιτρέπει στις κατηγορούμενες να μηνύουν Εισαγγελέα, Ανακριτή, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας και να ασκούν εκβιαστικές αγωγές αποζημίωσης κατά των τελευταίων, σε μια πρωτοφανώς ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».
Πηγή: ertnews.gr