Μ. Μποκέας: «Ένα εμβληματικό έργο για το Δήμο Μαλεβιζίου και το Γάζι ξεκινά»!

Ημερομηνία:

Υπογραφή σύμβασης και εκκίνηση εργασιών για τη μετατροπή
του παλιού Συνεταιρισμού Γαζίου σε σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού

Σε ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μαλεβιζίου θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο του Συνεταιρισμού στο Γάζι, με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα να υπογράφει σήμερα τη σύμβαση υλοποίησης του έργου, προϋπολογισμού μελέτης 3.100.000 €. Ξεκινούν έτσι άμεσα οι εργασίες, ως επιστέγασμα μιας τιτάνιας προσπάθειας που είχε προηγηθεί από τη Δημοτική Αρχή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Όπως ανέφερε ο Μενέλαος Μποκέας: «Ένα εμβληματικό έργο για το Δήμο Μαλεβιζίου και το Γάζι ξεκινά! Υπογράψαμε τη σύμβαση και μετατρέπουμε το κτίριο του παλιού αγροτικού συνεταιρισμού Γαζίου σε ένα σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού. Εκεί θα στεγαστεί εμπλουτισμένη η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου και ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί αμφιθέατρο 152 θέσεων σε δύο κλίμακες. Μια γενναία χρηματοδότηση 3.100.000 € από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, που κερδίσαμε δίνοντας σκληρές μάχες. Μια μελέτη που εκπονήθηκε με δωρεά του αείμνηστου Γιάννη Βιστάκη την προηγούμενη δημοτική περίοδο, του οποίου την οικογένεια ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή της στον τόπο. Η μελέτη εκπονήθηκε με μέριμνα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία είχε καθοριστική συμβολή στην ολοκλήρωσή της. Πάνω σε αυτή τη μελέτη και με δεδομένη την πρωτοβουλία μας για αλλαγή της χρήσης και φιλοξενία της αρχαιολογικής συλλογής, οι μηχανικοί της Τεχνικής μας Υπηρεσίας έδωσαν ψυχή. Μια ομαδική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία – όχι τυχαία. Σήμερα είμαστε περήφανοι με το αποτέλεσμα: δημιουργούμε στο Μαλεβίζι ένα πραγματικό στολίδι του πολιτισμού. Θερμό ευχαριστώ σε όλους, αιρετούς, μελετητές και υπηρεσιακούς που συνέβαλαν»!
Ο νέος πολυχώρος πολιτισμού θα διαθέτει σύγχρονο αμφιθέατρο σε δυο κλίμακες κατάλληλο για μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, το κτίριο θα στεγάσει την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, εμπλουτισμένη και με ευρήματα της περιοχής που σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου. Στόχος είναι η ουσιαστική ανάδειξη της αρχαιολογικής συλλογής σε έναν χώρο αντάξιο της σπουδαιότητας της. Μάλιστα για το σκοπό αυτό μόλις πριν λίγες μέρες ο Δήμος Μαλεβιζίου, έλαβε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης με την εκπόνηση της απαιτούμενης μουσειολογικής μελέτης.
Το κτίριο του παλαιού Συνεταιρισμού Γαζίου έχει έκταση 1100 τετρ. μέτρα και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου, από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού» προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με θέσεις στάθμευσης, φυτεύσεις πρασίνου και αστικό εξοπλισμό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Μάρτιο

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις μηνός Μαρτίου...

Έντονη έξαρση μηνιγγίτιδας – Ποιο σύμπτωμα απαιτεί μεγάλη προσοχή

Ο Μαγιορκίνης για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο Κυριακή (22/02)

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...