Lockdown: ΄΄Σε βαθύ κόκκινο΄΄ μπαίνει το Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση θρίλερ των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγήθηκαν την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων σήμερα και όχι την Παρασκευή όπως συνηθίζεται.

Η επιτροπή εξέτασε αφενός την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και αποφάσισε νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αφετέρου εισηγήθηκε πιο σκληρά μέτρα ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική.

Επομένως στο βαθύ κόκκινο κι άρα σε σκληρό lockdown, όπως η πρωτεύουσα, αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Τονίζεται πως το βαθύ κόκκινο σημαίνει ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τις 6 το απόγευμα. Σε αυτό εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλονίκη και η Αττική, ωστόσο αναμαίνεται να αλλάξει το ωράριο για τα Σαββατοκύριακο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική θα ξεκινά από τις 19:00.

Στόχος των ειδικών πάντως ήταν να σφίξουν περισσότερο τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά να μην πάμε σε ένα πιο σκληρό lockdown (τύπου Μαρτίου).

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα ειδικών φαίνεται να υποστήριξε αυτό το σχέδιο. Να μπει δηλαδή σε ένα αυστηρό lockdown όλη η χώρα για δύο εβδομάδα και μετά να ξεκινήσει η άρση των μέτρων.

Ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία και έτσι το σενάριο αυστηρότερου lockdown απομακρύνθηκε.

Τι θα ισχύσει για μετακινήσεις με κωδικό 6 και 2
Όσον αφορά την Αττική. Η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο.

Ένα ακόμα μέτρο που αποφασίστηκε είναι η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια.

Όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει χιλιομετρικός περιορισμός, κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Η προοπτική αυτή είναι πιθανότερο να εφαρμοστεί μόνο στην Αττική.

Υπενθυμίζεται πως οι ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις θα γίνουν απόψε στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον...

«Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης» Το Αρχαιολογικό...

Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης Ν Ηρακλείου :...

Συνδεσμου επισιτισμου κ διασκέδασης Ν Ηρακλείου ΣΕΕΔΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ...

Ηράκλειο:Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον...

«Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης» Το Αρχαιολογικό...

Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης Ν Ηρακλείου :...

Συνδεσμου επισιτισμου κ διασκέδασης Ν Ηρακλείου ΣΕΕΔΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συλλυπητήριο Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη , Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνό.

«Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός: αγαπητός και επιδραστικός ιεράρχης...

Λασίθι:Σύλληψη τριών ατόμων για ληστεία, πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για ληστεία, πρόκληση σωματικών βλαβών...

5η Μουσική Τριλογία 2025 από την Περιφέρεια Κρήτης

Μια Μαγευτική Συνάντηση Πολιτισμού και Μουσικής Με δωρεάν είσοδο στους...