Λασίθι:Προγραμματική Σύμβαση για την παράκτια τουριστική ανάπτυξη σε περιοχές του Λασιθίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Ημερομηνία:

Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Διερεύνηση ανάπτυξης τουριστικών παράκτιων παρεμβάσεων στις περιοχές Γούδουρα – Ξερόκαμπο – Κουρεμένου και Αφορεσμένου Νομού Λασιθίου», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η διερεύνηση του προβλήματος της διάβρωσης και η δυνατότητα ανάπτυξης παράκτιου τουρισμού στις περιοχές Γούδουρα, Κουρεμένου, Ξηρόκαμπου, Τρυπητού του Δήμου Σητείας και Αφορεσμένου, Μιλάτου, Σισίου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αφορά στη διερεύνηση της δυναμικής των περιοχών έρευνας ως προς τον αναπτυξιακό σχεδιασμό τους, μέσω παράκτιων παρεμβάσεων, με έμφαση στη στήριξη του παράκτιου τουρισμού και στη δημιουργία ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.
Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος είναι η δημιουργία νέας γνώσης, μεθοδολογίας και συλλογή δεδομένων, σχετικά με την αλληλεπίδραση της υφιστάμενης κατάστασης και των ανθρωπογενών πιέσεων με το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας και σκοπιμότητας νέων δράσεων και παρεμβάσεων τουριστικής ανάπτυξης. Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης, Γιώργος Τσιφετάκης, Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη και Κώστας Ξενικάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης και ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (Ι.Υ.Μ.) και Διευθυντής Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης Νίκος Καμπάνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Λασίθι:Συμβάσεις για ανασκαφές σε αρχαία Δρήρο και...

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην...

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Λασίθι:Συμβάσεις για ανασκαφές σε αρχαία Δρήρο και...

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...