Λασίθι:Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά και γιορτάζει την ημέρα τουρισμού με Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου

Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου 2022
Ένα ξεχωριστό κρητικό τραπέζι στήνεται στον Άγιο Νικόλαο την ημέρα τουρισμού
Με την σφραγίδα του Γιάννη Μπαξεβάνη και την συμμετοχή βραβευμένων σεφ

Ένα ξεχωριστό τραπέζι κρητικής κουζίνας θα στηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου σε μια μοναδική γιορτή που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμού, τον Άγιο Νικόλαο.
Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.
Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τέταρτη φορά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού.
Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Ηλίας Μαμαλάκης, Edgar Bovier, Τάσος Παπαδάκης, Τάσος Πρωτοψάλτης, Vania Cebula, Μιχάλης Χάσικος και η Λέσχη Αρχιμαγείρων.
Μαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.
Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν δίπλα από την παραλία της Κιτροπλατείας, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές, «πειραγμένες» παραδοσιακές γεύσεις με μοναδικά υλικά της κρητικής γης, από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους. Παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο τα τελευταία χρόνια κρητικό αμπελώνα.
Τα φετινά «μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι αείμνηστοι: Νίκος Μαλλιαράκης, Κώστας Μαντωνανάκης, Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος Μυλοποταμινός, ο αποκαλούμενος αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους.
Καθώς και οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αλίκη Σπίθα-Μυλωνά, Γιάννης Σμπώκος.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και θα την παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ατσαλάκης και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη.

Συνέντευξη τύπου

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11 το πρωί θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Κιτροπλατεία (χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης).
Εκπρόσωποι των διοργανωτών και γνωστοί σεφ θα είναι εκεί για να μιλήσουν για την διοργάνωση, τον τουρισμό και την διατροφή εξηγώντας όσα θα απολαύσουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που θα βρεθούν στα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.