Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος στα «δώρα» της ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Παρεμβάσεις για τα τιμολόγια ρεύματος και φοροελαφρύνσεις περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στόχος του να ελαφρύνει τα νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο έκρηξης τιμών ακόμα και σε βασικά είδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το σχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε δύο άξονες: Ο πρώτος είναι να «σβήσουν» οι επιβαρύνσεις στις τσέπες των νοικοκυριών, ειδικά στα τιμολόγια του ρεύματος. Το κόστος των ρύπων έχει υπερδιπλασιαστεί κι αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού από 400-500 εκατ. ευρώ πέρυσι μπορεί να προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ φέτος. Αυτούς του έξτρα πόρους η κυβέρνηση εξετάζει να τους αξιοποιήσει ώστε να ελαφρύνει τα τιμολόγια των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης.

Την ίδια ώρα, δεδομένου ότι η ανάπτυξη κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από το προσδοκώμενο, δημοσιονομικά περιθώρια για ένα «μέρισμα ανάπτυξης», το οποίο αφορά στην επιτάχυνση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και κατ’ επέκταση στην αύξηση του μισθού των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% που αναμένεται για το 2023 σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκονται και οι έμμεσοι φόροι, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συντάξεις: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τον...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις μηνός Μαρτίου...

Ελληνικά νοικοκυριά: Πενταπλάσια η δυσκολία να καλύψουν...

Έρευνα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ δείχνει ότι τα ελληνικά...

Συντάξεις: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τον...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις μηνός Μαρτίου...

Ελληνικά νοικοκυριά: Πενταπλάσια η δυσκολία να καλύψουν...

Έρευνα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ δείχνει ότι τα ελληνικά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...