Κρήτη:Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία

Ημερομηνία:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολιτική Προστασία των Πολιτών ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. Στο παραπάνω πλαίσιο στηρίζει φέτος το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”, που θα πραγματοποιηθεί on-line στις 14-16 Οκτωβρίου 2020.

Σκοπός είναι η γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών, μεταξύ των Φορέων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας, και κοινή επιδίωξη η επιμόρφωση και ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών μελέτης, πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων γεωφυσικής, ανθρωπογενούς ή τεχνολογικής προέλευσης.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές. Η επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών έχει ένα σαφές όφελος, τη διάσωση ζωών και μέσων διαβίωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τις οικονομικές και υλικές ζημίες, οι οποίες ανεξάρτητα από το αν έχουν μικρή ή μεγαλύτερη πιθανότητα, έχουν σίγουρα υψηλό αντίκτυπο.
H πρωτοβουλία SafeGreece από το 2014 διοργανώνει σειρά διεθνών Συνεδρίων με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της Ελλάδας, με την υποστήριξη των τοπικών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίων, πάντα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Φέτος η συγκυρία (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο, πανδημία COVID-19) καθιστά το Συνέδριο πιο επιτακτικό από ποτέ, ενώ επιβάλλει η διοργάνωσή του να γίνει διαδικτυακά. Θα περιλαμβάνονται πρωινές συνεδρίες με ευρύ και επίκαιρο σχετικό θεματολόγιο (COVID-19, διαχείριση Πολλαπλών Κινδύνων, Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης κλπ), ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις τύπου στρογγυλού τραπεζιού σε επίκαιρα κρίσιμα θέματα.

To Safe Greece 2020 on-line (14-16 Οκτωβρίου) διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ‘Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων και με εμπλουτισμένη Επιστημονική Επιτροπή.
Πληροφορίες https://safegreece.org/safegreece2020 Το πρόγραμμα του SafeGreece 2020 on-line έχει δημοσιευτεί στο https://safegreece.org/safegreece2020/images/docs/safegreece2020-online_agenda.pdf

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος...

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Ανοίγει η πλατεία Ελευθερίας – Ποια τμήματα...

Πού γίνονται εργασίες στη Χανιώπορτα. Το φλέγον ζήτημα με τις...

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος...

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Ανοίγει η πλατεία Ελευθερίας – Ποια τμήματα...

Πού γίνονται εργασίες στη Χανιώπορτα. Το φλέγον ζήτημα με τις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ Μαρινάκης

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Ανοίγει η πλατεία Ελευθερίας – Ποια τμήματα παραδίδονται άμεσα

Πού γίνονται εργασίες στη Χανιώπορτα. Το φλέγον ζήτημα με τις...

Σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» από την ΟΑΚ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης...

Περιμένουν ραντεβού με τον Υπουργό, οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Εν αναμονή και των εξελίξεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανεξέλεγκτες...