Κρήτη : 6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στις 21 και 22 Μαρτίου από την Περιφέρεια Κρήτης
Αγροδιατροφική Σύμπραξη
Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους:
Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)
Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ),
Σύνδεσμο Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ)
Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων
Μεσογειακό Αγρανομικό Ινστιτούτο Χανίων
Eργαστήριο Oργανοληπτικής Aξιολόγησης Α.Σ. Ρεθύμνου
διοργανώνει τον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου στο Ρέθυμνο,
στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές Οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμβατικό ή/και βιολογικό, να διαθέτουν brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2019-2020 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών.
Οι αιτήσεις για την συμμετοχή είναι ανοιχτές μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.cretanooc.org
Η αποστολή δειγμάτων ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου 2020.
Η Αξιολόγηση θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου της Α.Σ. Ρεθύμνου, με την συμμετοχής της έγκριτης ομάδας Κριτών/δοκιμαστών, από τους 4 νομούς της Κρήτης και με επικεφαλείς την κα. Χριστοπούλου Έφη εκπρόσωπο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και τον Antionio Giuseppe Lauro πρόεδρο του EVO IOOC International Olive Oil Contest της Ιταλίας, έμπειρους και διακεκριμένους πανελίστες. Συντονίστρια του διαγωνισμού θα είναι κα Γερμανάκη Ελευθερία.
Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο Ρέθυμνο στις 22 Μαρτίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων για την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας και την υποβολή αιτήσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cretanooc.org ή επικοινωνήστε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 28313 40705 – 697 9552 591 & aspassia@agrocrete.com
Τα σχόλια είναι κλειστά.