Κρήτη:1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Στην Επιτροπή Καταγραφής για Θέματα Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν οι Προϊστάμενοι Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και εκπρόσωποι και των πέντε Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης.
Το έργο της Επιτροπής συνεπικουρεί ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής-Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τάσος Φιλαλήθης.
Στόχος της επιτροπής είναι η πλήρης χαρτογράφηση όλων των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών, αλλά και δεδομένων και ελλείψεων, έτσι ώστε οι Περιφέρειες να έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης του Κορωνοϊού και των επιπτώσεών της. Επίσης, η σύσταση της επιτροπής αυτής προσβλέπει στην ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας και στην ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών.
Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των επιτροπών και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα πραγματοποιηθεί κοινή τηλεδιάσκεψη όλων των επιτροπών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
Τα πορίσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν θα κατατεθούν στα συναρμόδια Υπουργεία και θα αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών υγείας, την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και Πρόεδρος της Επιτροπής: «Η θέσπιση της Επιτροπής Καταγραφής για Θέματα Υγείας ανά Περιφέρεια αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου που μπορούν και θα πρέπει να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στην αναχαίτιση της πανδημίας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθότι βρίσκονται εγγύτερα στον τοπικό πληθυσμό και γνωρίζουν καλύτερα την ανθρωπογεωγραφία και τις ανάγκες υγείας των τοπικών κοινωνιών».
Τα σχόλια είναι κλειστά.