Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία του καθηγητή φαρμακολογίας Ευάγγελου Μανωλόπουλου στο MEGA ότι αντιεμβολιαστές γιατροί στην περιφέρεια μπλοκάρουν ή καθυστερούν τη διαδικασία του εμβολιασμού.
Τουλάχιστον 1.000.000 εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος στο MEGA, αντιεμβολιαστές γιατροί στην περιφέρεια μπλοκάρουν ή καθυστερούν συστηματικά τη διαδικασία.
Στην επικράτεια η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει το 56,32%, ποσοστό που υπολείπεται αρκετά από τον στόχο του 70%.
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν το 53,66%, με τον δείκτη θετικότητας να είναι στο 2,02%.
Πτωτική τάση παρουσιάζουν:
1.Βοιωτία
2.Νότιος Τομέας Αθηνών
3.Ευρυτανία
4.Δυτική Αττική
5.Τροιζηνία
6.Κορινθία
7.Χανιά
8.Ηράκλειο
Ο καθηγητής αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας υποστηρίζει πως η ενημέρωση των πολιτών είναι ελλιπής και αναφέρεται στο παράδειγμα της Ικαρίας, παρακινώντας τους γιατρούς να ενημερώσουν τους πολίτες δια ζώσης.
Στην Ικαρία, 52.65% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ το 49,76% έχει κάνει και τη δεύτερη δόση, με δείκτη θετικότητας 6,90%.
Προβληματισμό προκαλεί ωστόσο το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε περιοχές που ο δείκτης θετικότητας είναι αρκετά υψηλός.
Ενδεικτικά, στην Ηλεία όπου ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 6,5%, δεύτερη δόση εμβολίου έχει κάνει μόλις το 41,17%.
Στη Μεσσηνία, με τη δεύτερη δόση έχει εμβολιαστεί το 46,54% του πληθυσμού. Πτωτική η τάση των ραντεβού στην Ευρυτανία, με το 36,48% να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 35,34% και τη δεύτερη.
Στόχος, εκτός από το να χτιστεί το τείχος ανοσίας, είναι να καλυφθεί το μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού με τον εμβολιασμό ώστε να νοσήσει όσο πιο ελαφριά γίνεται και να μην χρειαστεί νοσηλεία, ειδικά στην περιφέρεια εκεί όπου τα νοσοκομεία ήδη ασφυκτιούν.https://www.megatv.com/
Τα σχόλια είναι κλειστά.