Κοροναϊός : Πρώτες σε συχνότητα οι μέσες ηλικίες, ανεβαίνουν τα κρούσματα στους νέους

Ημερομηνία:

«Σαρώνει» ο κοροναϊός τις ηλικίες 40-65 ετών, ενώ ακολουθούν αμέσως μετά οι νέοι από 18-39 ετών, φέρνοντας έτσι τη διάμεση ηλικία των νέων περιστατικών στα 44 έτη. Μόνο σήμερα, τα 1.849 νέα κρούσματα αφορούσαν άτομα μεταξύ 40-65 ετών και τα 1.497 κρούσματα, άτομα 18-39 ετών.

Η νοσηρότητα έχει πλέον μετατεθεί στις μέσες ηλικίες, οι οποίες έχουν αυξημένες πιθανότητες για κάποιο παράλληλο νόσημα, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες για νοσηλεία. Αυτό δεν ισχύει πάντα για την αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των νέων 18-39 ετών, καθώς οι πιθανότητες κάποιας παράλληλης νοσηρότητας είναι μειωμένες. Όμως σε αυτή την νεότερη ηλικιακή ομάδα αποδίδεται πολλές φορές η ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 42,1% συνόλου των κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή 107.445 περιστατικά, είναι ηλικίας 40-64 ετών, το 33,8% ή 86.413 περιστατικά είναι ηλικίας 18-39 ετών, το 16,7% ή 42.700 περιστατικά είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ η ομάδα με τη μικρότερη συχνότητα προσβολής από τον ιό, είναι τα παιδιά, που αποτελούν το 7,3% των κρουσμάτων, δηλαδή 18.734 παιδιά και έφηβοι.

H μέση ηλικία

Στα νοσοκομεία, αυξάνονται οι διασωληνώσεις στις μέσες ηλικίες των 40-65 ετών με 8 νέα περιστατικά σήμερα, παρότι παραμένει η δεύτερη σε συχνότητα ηλικιακή κατηγορία στο σύνολο των κρουσμάτων (με ποσοστό 35,2% δηλαδή 261 άτομα με υποστήριξη της αναπνοής τους). Η ομάδα με τις περισσότερες διασωληνώσεις είναι αυτή των ατόμων άνω των 65 ετών που αποτελούν το 62,6% των διασωληνώσεων στη χώρα (464 άτομα, από τα οποία οι 292 είναι άνδρες και οι 172 είναι γυναίκες).

Όσο για τους θανάτους από τον πανδημικό ιό, η επίπτωση στις μέσες ηλικίες 40-64 ετών παραμένει σταθερή στο 14,5% και το 84,7% αφορά άτομα άνω των 65 ετών. Από τους 72 θανάτους που καταγράφηκαν σήμερα οι 60 αφορούσαν άτομα άνω των 65 ετών, 11 άτομα 40-64 ετών και ένα άτομο ηλικίας 18-39 ετών.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...