Κοροναϊός:Πάνω από 4.000 τα κρούσματα και σε χαμηλά επίπεδα οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Κοροναϊός: 4.141 νέα κρούσματα, 17 νεκροί και 140 διασωληνωμένοι
Κοροναϊός: Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας την Τετάρτη 25 Μαΐου.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.141. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.431.998 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 493 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.347(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.88 (95% ΔΕ: 0.80 – 0.95)

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Στο Διάγραμμα 1 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων(ατόμων) και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των κρουσμάτων.

Στο Διάγραμμα 2 παρουσιάζεται ο αριθμός των επαναλοιμώξεων ανά ημερομηνία λήψης δείγματος και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των επαναλοιμώξεων.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.743 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 140 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 (45.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 76 (54.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.671 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +44.78%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές 2025: Στην τελική ευθεία για τις...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Θέματα που αφορούν...

Αποκάλυψη in: Η λάθος δικαστική παραγγελία για...

Στην έκθεση του ο Εθνικός Οργανισμός ουδέποτε επικαλείται σχετική...

Πανελλαδικές 2025: Στην τελική ευθεία για τις...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Θέματα που αφορούν...

Αποκάλυψη in: Η λάθος δικαστική παραγγελία για...

Στην έκθεση του ο Εθνικός Οργανισμός ουδέποτε επικαλείται σχετική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Επίσκεψη στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα

Τον Δήμο Μαλεβιζίου επισκέφθηκαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...

Δήμος Ηρακλειου : Με επιτυχία το τουρνουά κολύμβησης «Τσέτσο Γκολομέεβ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά «Τσέτσο Γκολομέεβ», το οποίο...