ΚΚΕ:Για τις καταστροφές από τις σημερινές βροχοπτώσεις

Ημερομηνία:

Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία, η οποία δεν ήρθε απροειδοποίητα και ήδη μετράει ως τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αγνοούμενους, σμπαράλιασε το «αφήγημα» περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων. Ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και κρούει ο «κώδωνας» του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται. Παντού, στη Λυγαριά, την Αγία Πελαγία, στο Γάζι, στο Ηράκλειο, στην Αλικαρνασσό υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ρέματα γεμάτα με σκουπίδια και καλάμια, άνθρωποι απροστάτευτοι μέσα σε “λίμνες” και κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παρέμβηκε τηλεφωνικά στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, στους δημάρχους Μαλεβιζίου και Ηρακλείου μέσω του βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης Μαρινάκη Αλέκο, του Μιχάλη Χουστουλάκη και του Βρύσαλη Δημήτρη, εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Μαλεβιζίου και Ηρακλείου αντίστοιχα.
Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές απαίτησαν ο κρατικός μηχανισμός, οι Τοπικές Αρχές, να πάρουν έστω και τώρα όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός με υπουργεία, δήμους, Περιφέρεια και πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τη περίθαλψη και μεταφορά τυχόν άλλων που έχουν τραυματιστεί στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού για τη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών. Να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Άμεσα και όπου συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να διακόπτονται όλες οι μη αναγκαίες δραστηριότητες, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων.
Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να είναι σε επιφυλακή και να εκφράσουν αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου : Συνεδριάζει την Τρίτη 8...

Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 14:00 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη...

Ενωτική Ταξική Κίνηση Τεχνικών Ηρακλείου : Κάλεσμα...

Τετάρτη 9/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική Απεργία Ανεξάρτητη...

Δήμος Ηρακλείου : Συνεδριάζει την Τρίτη 8...

Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 14:00 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη...

Ενωτική Ταξική Κίνηση Τεχνικών Ηρακλείου : Κάλεσμα...

Τετάρτη 9/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική Απεργία Ανεξάρτητη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...