Kimchi για καύση λίπους – Δες τι άλλο χάνεις όσο δεν το δοκιμάζεις

Το kimchi μειώνει το σωματικό λίπος και προάγει την υγεία του εντέρου. Εσύ ακόμα να το βάλεις στη διατροφή σου;

Kimchi για καύση λίπους – Δες τι άλλο χάνεις όσο δεν το δοκιμάζεις

Στην κορεάτικη κουζίνα, kimchi ονομάζεται ένα από τα πιο διαδεδομένα παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί με καρυκεύματα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη Δύση, καθώς – εκτός από νόστιμο – φαίνεται ότι είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία.

Η ζύμωση, κυρίως από βακτήρια γαλακτοβάκιλλων, μπορεί να ενισχύσει τη θρεπτική αξία της τροφής. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα ωφέλιμα βακτήρια να αναπτυχθούν, γεγονός που συμβάλει στη μοναδική γεύση του, υφή και στις προβιοτικές του ιδιότητες.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Functional Foods υποστηρίζει ότι η τακτική κατανάλωση kimchi μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και την υγεία του εντέρου σε υπέρβαρους ενήλικες.

Το kimchi είναι νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες, που σημαίνει ότι μπορείς να φας περισσότερο από αυτό και να αισθάνεσαι χορτάτος, χωρίς να ενοχές.

Επιπλέον, προηγούμενη έρευνα δεκαετιών έχει συνδέσει το kimchi με μείωση του ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) και της συχνότητας εμφάνισης παχυσαρκίας μεταξύ ανδρών μέσης ηλικίας.

Οι δραστικές ενώσεις στο ζυμωμένο kimchi μπορεί να καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού. Αυτό μπορεί να έχει διάφορα πλεονεκτήματα από την υποστήριξη της αγγειακής υγείας έως τη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας.

Αναρωτιέσαι πού θα το βρεις;

Φτιάξε το δικό σου kimchi στο σπίτι

Θα χρειαστείς 1 κινέζικο λάχανο, 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο, λίγο τριμμένο τζίντζερ, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα sriracha ή πάστα τσίλι, 1 κουταλιά της σούπας χρυσή ψιλή ζάχαρη, αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, 8 τριμμένα ραπανάκια, 2 τριμμένα καρότα και 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Κόψε το λάχανο σε λωρίδες 2,5 εκατοστών.

Βάλτο σε ένα μπολ, ανακάτεψέ το με 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι και άστο στην άκρη για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε την πάστα kimchi αναμειγνύοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα τσίλι, τη ζάχαρη και το ξίδι ρυζιού μαζί σε ένα μικρό μπολ.

Ξέπλυνε το λάχανο, στράγγισέ το το και στέγνωσέ το καλά.

Μετέφερε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε με την πάστα, μαζί με τα ραπανάκια, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σφράγισέ το σε ένα μεγάλο βάζο, άστο το να ζυμωθεί σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα και στη συνέχεια πάγωσέ το.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες – η γεύση θα βελτιώνεται όσο περισσότερο μένει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.