Καταδίκη για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ!

Ημερομηνία:

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε την Δευτέρα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, το διοικητικό συμβούλιο ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου μετά από μήνυση συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας παράνομο αποκλεισμό ιατροτεχνολογικών προϊόντων της αν και φέρουν την σήμανση πιστοποίησης CE.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής υποστηρίζει ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει παραβίαση της σχετικής Ευρωπαϊκής οδηγίας αλλά και δικαστικών αποφάσεων που προβλέπουν ότι τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (π.χ. ράμματα) που φέρουν την ειδική σήμανση CE δεν μπορεί να αποκλείονται με ειδικές προδιαγραφές.

«Το θέμα δεν είναι ιατρικό ή αν θα πρέπει να προκριθεί το ένα ή το άλλο ράμμα. Το θέμα είναι η εφαρμογή του νόμου. Οι ισχύουσες διατάξεις επιβάλλουν να μην υπάρχουν προδιαγραφές που θα αποκλείουν τα πιστοποιημένα προϊόντα. Αν είχαν κάποιο πρόβλημα, θα έπρεπε να απευθυνθούν στον ΕΟΦ αλλά δεν το έκαναν ποτέ».

Από την πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έπραξε μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προδιαγραφών με γνώμονα πάντα το συμφέρον του νοσοκομείου και των ασθενών, με τις πρόσθετες προδιαγραφές για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων. «Κατά σύστημα παραβιάζονται κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δικαστικές αποφάσεις. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: ή για να ωφελήσουν κάποιον ή να τον βλάψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των κατηγορουμένων επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της πρωτόδικης απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Πηγή: cretalive

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...