Κάνει πίσω ο Ερντογάν – «Παγώνουν» οι έρευνες του Ορούτς Ρέις

Ημερομηνία:

Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο προσωρινά, εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Καλίν επισήμανε πως ο Ερντογάν έδωσε εντολή να παγώσουν οι επιχειρήσεις για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ ζήτησε να ακολουθήσουν μία πιο εποικοδομητική προσέγγιση.

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις σταματήσουμε για λίγο (σ.σ. τις έρευνες)”. Όπως μάλιστα μεταδόθηκε η αναστολή των ερευνών θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Ο Καλίν είπε ακόμα ότι η δημιουργική παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις.

Έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς όρους
«Στην τελευταία μας Navtex η Ελλάδα αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο και η περιοχή των ερευνών του Oruc Reis σχεδιάστηκε 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως αφού θα γίνουν συνομιλίες περιμένουμε για ένα χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης πως ο γερμανικός Τύπος ήταν υπερβολικός πως η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα πολέμου «όμως υπήρξε η δημιουργική συμβολή της κυρίας Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς προϋποθέσεις και όρους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγώνει τους δασμούς και η Κομισιόν: «Να...

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωσή της επεσήμανε...

Συμμετοχή Σεβης Βολουδάκη στην 2η Υπουργική Σύνοδο...

9 Απριλίου 2025. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης...

Παγώνει τους δασμούς και η Κομισιόν: «Να...

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωσή της επεσήμανε...

Συμμετοχή Σεβης Βολουδάκη στην 2η Υπουργική Σύνοδο...

9 Απριλίου 2025. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκπαιδευτική Δράση του Fodele Beach& Water Park Holiday Resort: Μαθαίνουμε να προστατεύουμε το Περιβάλλον!

Μαζί, δημιουργούμε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο αύριο! Στο Fodele...

Ηράκλειο:Ολυμπιάδα Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITIONGLOBAL OLYMPIAD 2025»

Ολυμπιάδα Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITIONGLOBAL OLYMPIAD 2025» και 1ος...

Δήμος Ηρακλείου:Απονεμήθηκε το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» στο Μηνά Μαυροειδή

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Παράδειγμα εθελοντισμού προς μίμηση ο Μηνάς Μαυροειδής...