Κάλεσμα στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

“Η Διοίκηση του Κέντρου μας, συζήτησε το θέμα του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και αποφάσισε:

Την συμμετοχή του Κέντρου μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την Τρίτη 4 ΜΑΪΟΥ 2021, προκειμένου η εργατική τάξη να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Σήμερα εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και σε κάθε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Καλούμε τα Σωματεία μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαίες, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, θα προχωρήσει σε συμβολικές εκδηλώσεις την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, με κατάθεση στεφάνου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 το πρωί και έπειτα στο μνημείο του ΛΟΥΗ ΤΙΚΑ στην Μαρίνα Ρεθύμνου.

Να τιμήσουμε τους αγώνες της τάξης μας και να δηλώσουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος για την εκπλήρωση των στόχων της Εργατικής Τάξης”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Ακύρωση εκδηλώσεων στη μνήμη των...

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού προχωρά σε αλλαγές...

Συνάντηση στο Ρέθυμνο για την ψηφιακή κάρτα...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση...

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Ακύρωση εκδηλώσεων στη μνήμη των...

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού προχωρά σε αλλαγές...

Συνάντηση στο Ρέθυμνο για την ψηφιακή κάρτα...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...