Κακοκαιρία «Ιανός»: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:30 για τα έντονα φαινόμενα

Ημερομηνία:

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας

Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σε λίγη ώρα, στις 18:30, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ώρες.

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Εκτός από τον κ. Χαρδαλιά μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Έρχονται έντονα φαινόμενα – Προειδοποίηση και για πλημμύρες
Σημειώνεται πως τριήμερη κακοκαιρία θα πλήξει από αύριο αρκετές περιοχές της χώρας, με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί στο in.gr πως το φαινόμενο με προέλευση από την Αφρική θα χτυπήσει από τα δυτικά και θα έχει μεγάλη ένταση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του «η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου».

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί, και τονίζει ότι, πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ο μετεωρολόγος εφιστά την «προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα».

Μιλώντας στον in.gr ο μετεωρολόγος προειδοποιεί επίσης και πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ αναφέρει πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σημειωθούν πλημμύρες και στην Αττική.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεγάλη Παρασκευή: “Σήμερα μαύρος ουρανός- Το μοιρολόι...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι καμπάνες σε...

Μεγάλη Παρασκευή: Ω γλυκύ μου έαρ… Σήμερα...

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη...

Μεγάλη Παρασκευή: “Σήμερα μαύρος ουρανός- Το μοιρολόι...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι καμπάνες σε...

Μεγάλη Παρασκευή: Ω γλυκύ μου έαρ… Σήμερα...

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 18 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...

Τρόμος στο Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος μαστίγωσαν ανήλικους που έπαιζαν μπάλα

Σοκαρισμένοι οι γονείς Καμουτσίκι και ρόπαλο σε παιδιά λυκείου –...

Ρέθυμνο : Στο Μπαλί Μυλοποτάμου στάση λεωφορείου κόσμημα

Στο Ρέθυμνο θα βρεις τις πιο «κούκλες» στάσεις λεωφορείων...