Ηράκλειο:Συνάντηση εργασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπλημμυρική προστασία και την οριοθέτηση των ρεμάτων

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στο πλαίσιο της σταθερής και συστηματικής συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας, για το δίδυμο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και της οριοθέτησης των ρεμάτων στο Ηράκλειο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, τον οποίο ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή σε σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο όπως ο ΒΟΑΚ και η αντιπλημμυρική προστασία, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Νομού Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης Χαρά Τριαματάκη, οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Μανουσάκης, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Στέλιος Μικράκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Κρήτης για το ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων, με προκηρύξεις και αναθέσεις μελετών, με τον Γιώργο Αγαπάκη να επισημαίνει ότι η Περιφέρεια έχει καταθέσει και πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση δέκα μεγάλων αντιπλημμυρικών μελετών στην Κρήτη, με μεγαλύτερη τη μελέτη για τον Γιόφυρο. Συζητήθηκαν ακόμα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διαχείριση των μεγάλων λεκανών της Κρήτης, μεταξύ των οποίων αυτή του Γιόφυρου, η οποία έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς επίσης και το Στρατηγικό Σχέδιο Αντιπλημμυρικών Έργων που εκπονείται από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο θα καθορίσει τόσο τα αντιπλημμυρικά έργα που θα υλοποιηθούν όσο και την προτεραιοποίηση τους. Τέλος, σημειώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εντατική διαδικασία καθαρισμού των ρεμάτων από φερτά υλικά, απορρίμματα και βλάστηση, από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση εργασίας, με στόχο των περαιτέρω συντονισμό των δράσεων Δήμου και Περιφέρειας με προκηρύξεις και αναθέσεις μελετών, στα πεδία της αντιπλημμυρικής προστασίας και της οριοθέτησης των ρεμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του πιστόλια,γεμιστήρες,φυσίγγια και μεταλλική...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ηράκλειο_Επίθεση σε οδηγό ταξί στην Αγία Πελαγία:...

Δικογραφία με βιντεοληπτικό και ηχητικό υλικό – Αντιμέτωπος με...

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του πιστόλια,γεμιστήρες,φυσίγγια και μεταλλική...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ηράκλειο_Επίθεση σε οδηγό ταξί στην Αγία Πελαγία:...

Δικογραφία με βιντεοληπτικό και ηχητικό υλικό – Αντιμέτωπος με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: 16χρονος μαθητής συνελήφθη μετά από επεισόδιο σε Λύκειο

Απειλές, ύβρεις και φθορές στον σχολικό χώρο – Παρελθόν...

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του πιστόλια,γεμιστήρες,φυσίγγια και μεταλλική ράβδος

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων στο...