Ηράκλειο:Στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός στην συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού
Την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19 συζήτησε ο Αντιδημάρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα.
Έγινε διεξοδική παρουσίαση της τουριστικής πολιτικής του Δήμου, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού όσον αφορά στη θεματική ενότητα της γαστρονομίας, ο οποίος (σχεδιασμός) ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ανάπτυξη ενός γαστρονομικού προορισμού.
Αναφέρθηκαν ενδεικτικά οι δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Ηρακλείου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ η Υφυπουργός προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «Ημέρες Κρητικής γαστρονομίας 2021» στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, πρόσκληση που έκανε αποδεκτή.
Η Yφυπουργός από την πλευρά της, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα της γαστρονομίας, η οποία αποτελεί και προτεραιότητα του Υπουργείου για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η επιχειρησιακή στρατηγική του Ηρακλείου για τη γαστρονομία κατά περίπτωση μπορεί να αποτελέσει καλή πρακτική και για άλλες πόλεις της χώρας.
Μετά την συνάντηση ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Υφυπουργό, με την οποία άλλωστε συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Είναι για εμάς μια επιβράβευση όταν η πολιτική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού γίνεται καλή πρακτική και για άλλους Δήμους.
Με εξωστρέφεια, συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, το Ηράκλειο μπορεί να πετύχει τους στόχους του στον τουρισμό και να εξελιχθεί σε πόλη – προορισμό».
Τα σχόλια είναι κλειστά.