Ηράκλειο:Στη Βουλή η αναστολή λειτουργίας του μοναδικού υποκαταστήματος τράπεζας στον Κρουσώνα από τον Χάρη Μαμουλάκη
Επαναφέρει και το ζήτημα ανάδειξης της αρχαιολογικής θέσης «Κούπος»
Την αναπτυξιακή προοπτική του Κρουσώνα επαναφέρει στην επικαιρότητα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με διπλή παρέμβασή του.
Με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει το ζήτημα αναστολής λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος του Κρουσώνα, που εξυπηρετεί και τους γύρω οικισμούς, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγωνία των επαγγελματικών, των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και των συνταξιούχων της περιοχής.
Παράλληλα, επαναφέρει και το ζήτημα συνέχισης των ανασκαφικών εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής Κούπος, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης του σημείου, με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά γι’ αυτό το θέμα, ο Βουλευτής Ηρακλείου είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού τον Νοέμβριο του 2019, λαμβάνοντας ως απάντηση ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει επειδή «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες από την πλευρά του Υπουργείου».
«Ο Κρουσώνας, μια πόλη ουσιαστικά, με αρκετές χιλιάδες κατοίκων, είναι ανεπίτρεπτο να μένει χωρίς κάλυψη τραπεζικών υπηρεσιών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι επαγγελματίες της περιοχής, οι άνθρωποι που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αλλά και οι συνταξιούχοι, δικαιούνται αλλά και δικαιολογούν την λειτουργία τραπεζικού υποκαταστήματος, γι’ αυτό και ζητάω ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού για το θέμα.
Επανέρχομαι όμως και σε ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση Κούπος. Μια περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες τη δεκαετία του ’80, αποκαλύπτοντας έναν εκτεταμένο οικισμό με συνεχή κατοίκηση από τα Υστερομινωικά έως και Ελληνιστικά χρόνια, συνεχίστηκαν το 2012 με πρωτοβουλία της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και τη συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου, με σημαντικά ευρήματα. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, να ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες και να αναδειχτεί ο χώρος, ο οποίος και θα προστεθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μαλεβιζίου και κατ’ επέκταση της Κρήτης».
Τα σχόλια είναι κλειστά.