Πολλά και σημαντικά νέα δεδομένα και νέες τεχνικές πάνω στην πνευμονολογία που έρχονται να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στον ασθενή, παρουσιάζονται στα πλαίσια του το 3rd SHARE Congress (Sciences in Heraklion Awareness in Respiratory and Sleep Evolution) με την επωνυμία SHARE που πραγματοποιείται από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Ibis style στο Ηράκλειο.
Το Συνέδριο, διοργανώνει η Εταιρεία Πνευμονολογικής Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Κρήτη και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Από Ειδικούς με διεθνή καταξίωση παρουσιάζονται οι νεότερες μεθοδολογικές εξελίξεις για την Επεμβατική και μη Επεμβατική αξιολόγηση Πνευμονικών Παθήσεων όπως η ΧΑΠ, το Βρογχικό Άσθμα, οι Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, οι Αναπνευστικές Λοιμώξεις, το Αποφρακτικού και Κεντρικού τύπου Σύνδρομο Απνοιών, η Παχυσαρκία και ο Υποαερισμός κατά τον Ύπνο, οι διαταραχές Ύπνου στα Αναπνευστικά νοσήματα, η Πνευμονική Υπέρταση, ο Καρκίνος του Πνεύμονα.
Θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα ακριβείας, που αφορούν τα Αναπνευστικά νοσήματα.
Ειδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στην Ασθενοκεντρική Φροντίδα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την φροντίδα τους.
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η παρουσία των Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την παρουσίαση από τους ίδιους, κλινικών περιστατικών αλλά και συζητώντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Όλες οι καινούργιες διαγνωστικές τεχνικές
Σε δηλώσεις του στο Press Office Online ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, κ. Νίκος Τζανάκης είπε μεταξύ άλλων: «το φετινό 3ο Συνέδριο που διοργανώνει ετήσια η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική θα διαπραγματευτεί τα στοιχεία θεραπευτικά ή διαγνωστικά των Πνευμονολογικών παθήσεων, με μια πληθώρα ξένων και Ελλήνων διεθνούς κύρους και δεξιοτήτων καθηγητές και γιατρούς γύρω από τα θέματα που αφορούν το άσθμα και την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), τα νοσήματα που συνδέονται με διαταραχές αναπνοής στον ύπνο καθώς και με νοσήματα του διαμέσου ιστού των πνευμόνων». Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν επίσης όλες οι καινούργιες διαγνωστικές τεχνικές για μια αξιόπιστη και σωστή διάγνωση. «Καλούμε τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται με 26 εκπαιδευτικές μονάδες» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.
Έλληνες και ξένοι ομιλητές διεθνούς κύρους
«Όλο και περισσότεροι συνομιλητές από το εξωτερικό παρακολουθούν το συνέδριο είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά. Εκτός από την ιατρική ακριβείας, στα νοσήματα αυτά, έχουμε και την πνευμονική κυκλοφορία, όπως επίσης και άλλα νοσήματα όπως πχ ο διαβήτης ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα τα οποία επηρεάζουν μέσω του μεταβολισμού και τα αναπνευστικά νοσήματα. Οπότε είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που έχουμε την τιμή φιλοξενούμε στην όλη εκδήλωση αρκετούς Έλληνες αλλά και ξένους ομιλητές διεθνούς κύρους, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα σοβαρά αυτά θέματα όπως επίσης και όλα τα τελευταία δεδομένα και όλες τις νέες θεραπευτικές εξελίξεις» τόνισε στο Press Office Online η καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατερίνα Αντωνίου.
Στόχος η καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς
«Πρόκειται για ένα ενημερωτικό συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα νέα δεδομένα πάνω στα αναπνευστικά νοσήματα και τις διαταραχές ύπνου. Το συγκεκριμένο βέβαια συνέδριο συμπίπτει με την ανακοίνωση ότι και ο πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν έχει διαταραχή αναπνοής στον ύπνο και εφαρμόζει κάθε βράδυ μια σωτήρια θεραπεία. Όλα όσα θα τονιστούν στο συνέδριο, έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή και τα αποτελέσματα ερευνών και θεραπειών που στόχο έχουν να του προσφέρον καλύτερη ποιότητα ζωής. Ευχαριστούμε όλους όσοι υποστήριξαν και υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή, τους φορείς, τους ασθενείς και τους φοιτητές μας», σημείωσε στο Press Office Online η καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σοφία Σχίζα.
Η επιστημονική αυτή ετήσια εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό στα ιατρικά δρώμενα στην Ελλάδα, αλλά και ένα διεθνές πεδίο ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα πνευμονολογικά θέματα φιλοξενώντας πληθώρα κορυφαίων Ευρωπαίων πνευμονολόγων εγνωσμένου κύρους και κλινικής εμπειρίας.
Το επιστημονικό του πρόγραμμα πιστοποιήθηκε και έτυχε πριμοδότησης με 26 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) στοχεύει να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις των Αναπνευστικών Νοσημάτων και των Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου εξασφαλίστηκε καθώς θα λάβουν μέρος Πνευμονολόγοι, Ιατροί της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Ειδικοί Ιατροί του Ύπνο, Παθολόγοι, Ρευματολόγοι, Παιδίατροι, Ειδικοί Ακτινολόγοι Παθολογοανατόμοι καθώς και συνάδελφοι από την Πυρηνική και Εργαστηριακή Ιατρική.
Τα σχόλια είναι κλειστά.