Ηράκλειο:Με τον Εμπορικό Διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε συναντήθηκε ο Γιάννης Αναστασάκης

Ημερομηνία:

Συνάντηση στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, μεταξύ του Αντιδημάρχου και υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας», κ. Γιάννη Αναστασάκη και του Εμπορικού Διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Μάριου Μακρανδρέου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Η συζήτηση είχε ως θέμα την πρόταση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων ιδιοκτησιακού χαρακτήρα με τον Δήμο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα αφορούσε σε ακίνητα στα οποία ο Δήμος Ηρακλείου είτε είναι ιδιοκτήτης είτε ασκεί πράξεις νομείς και στην παλιά οδό της Αλικαρνασσού, που αποτελεί τμήμα της οδού Α του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ, η οποία παραμένει στην κυριότητα του Δήμου Ηράκλειου.

Με την ψήφιση του ν.4982/2022, εγκρίθηκε η υπαγωγή της ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ως επιχειρηματικό Πάρκο τύπου ΑΙ και βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη της πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου του Ε.Π. (πρώην ΒΙΠΕ) Ηρακλείου.
Εν όψει αυτής, κρίθηκε σκόπιμη η παρούσα συνάντηση, προκειμένου να ωριμάσει μια τελική πρόταση που θα εισαχθεί για συζήτηση και έγκριση στα αρμόδια όργανα και των δυο πλευρών.

Ο Δήμος Ηρακλείου, μεταξύ άλλων, έθεσε ως προτεραιότητα την τακτοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στην είσοδο του οικισμού της Καλλιθέας και συγκεκριμένα, το γεωτεμάχιο στο οποίο λειτουργούσε η παιδική χαρά της Καλλιθέας, το γεωτεμάχιο στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό αλσύλλιο, ένα μικρό γεωτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιείται ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και ένα γεωτεμάχιο πλησίον της παιδικής χαράς το οποίο προορίζεται για χρήση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...