Ηράκλειο:Επιμορφωτική δράση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γυμνάσιο Γαζίου

Ημερομηνία:

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού ήταν το θέμα της βιωματικής δράσης που πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γαζίου στους μαθητές της σχολικής κοινότητας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Μετά το καλωσόρισμα από την κ. Βασιλική Ιορδανίδου, εκπαιδευτικό και συντονίστρια δράσης του σχολείου με θέμα «Δεν πειράζω και όταν με πειράζουν, μιλώ!», η κ. Αμαλία Αγγουρίδη συντονίστρια κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας ενημέρωσε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές για την κοινωνική προστασία που υποστηρίζει το Κέντρο Κοινότητας μέσα από τη συμβουλευτική υποστήριξη και γενικότερα για τις υπηρεσίες της δομής.
Εν συνεχεία, ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κος Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, παρουσίασε τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εν λόγω φαινόμενο αλλά και τις διεξόδους που δύναται να ληφθούν υπόψη.

Προχωρώντας σε προβολή ορισμένων βίντεο με παραδείγματα σχολικού εκφοβισμού, μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές σκέψεις, συναισθήματα αλλά και λύσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Προβληματίστηκαν μαζί, ανέπτυξαν τη συμπεριφορά και συναισθήματα του θύτη, του θύματος αλλά και το ρόλο των παρατηρητών και τις όποιες συνέπειες έχει η κάθε πράξη.
Τέλος, ακολούθησε διάλογος και παρουσίαση εμπειριών από τους μαθητές ανάλογων περιστατικών στο χώρο του σχολείου. Επιπρόσθετα, εκτιμήθηκε η σπουδαιότητα συνέχισης της συνεργασίας για οργάνωση δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την ενσυναίσθηση και την συμβουλευτική υποστήριξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...