Ηράκλειο: Ειδική εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών
Ηράκλειο: Ειδική εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών
Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτη, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρο Ηρακλείου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).
Το παρόν έδωσαν δεκάδες Ηρακλειώτες ενώ το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ένα απόσπασμα από την Αναφορά στον Γκρέκο του Νίκου Καζαντζάκη «Αν μπορείς κοίταξε το φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει».
Τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και η συντονίστρια της εκδήλωσης και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τόνισαν ότι στόχος όλων είναι να κάνουμε μία καλύτερη κοινωνία. Οι γυναίκες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες τους.
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία του Δήμου για την παροχή βοήθειας
Περισσότερες από 1000 γυναίκες έχουν φιλοξενηθεί από το 2014 στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Ηρακλείου.
Αρκετές είναι και οι γυναίκες που έχουν δεχτεί τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ωστόσο να έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα.
Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε ο γνωστός δημοσιογράφος και πρ. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,Πάνος Σόμπολος κατά την διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία και τα αποτελέσματά της».
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι αυξημένα κατά 34,5% κατά την τετραετία 2014-2017.
Έχουμε πάνω από 3.700 περιστατικά.Νούμερο αρκετά υψηλό το οποίο ωστόσο δεν είναι και το πραγματικό καθώς τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα αφού πολλές γυναίκες θύματα βίας ακόμα και στις μέρες μας φοβούνται να μιλήσουν»
Η πολυετής πείρα του στο αστυνομικό ρεπορτάζ λέει ότι «τα στόματα θα πρέπει να ανοίξουν».
Όχι μόνο για τις γυναίκες που υποφέρουν αλλά και για όλους εμάς. Δεν μπορούμε σαν κοινωνία να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.
Όταν ένα περιστατικό πέφτει στην αντίληψη μας… πρέπει να καταγγέλλεται.
Τα σχόλια είναι κλειστά.