Ηράκλειο : Δήλωση του Δ. Βρύσαλη για τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση μέρους του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

«Ανεξάρτητα της όποιας αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης για την παραχώρησης μέρους του παραλιακού μετώπου στο Δήμο, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε τονίσει εξαρχής ότι ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών της πόλης και των κατοίκων της θα πρέπει να έχει επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών, με οποία μορφή και αν αυτοί εμφανίζονται (ΟΛΗ ΑΕ κ.α.).

Άλλωστε η οποία πιθανή παραχώρηση γίνει στον Δήμο Ηρακλείου δεν διασφαλίζει καμία ανάπτυξη για τους πολλούς αλλά μόνο τεράστια κέρδη για τους λίγους. Αυτού του είδους την εκμετάλλευση υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές και οι υπόλοιπες παρατάξεις εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η αναδιοργάνωση του υγρού περιβάλλοντος με σύνδεση του κεντρικού τμήματος της πόλης με το υγρό στοιχείο, η αισθητική και η λειτουργική αναβάθμισή του, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών, η προσθήκη νέων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για ελεύθερους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, με πάρκα, πράσινο, παιδότοπους, ψυχαγωγία, ναυταθλητισμό, αθλητισμό, πολιτισμό και μορφωτικές δραστηριότητες, με ταυτόχρονη ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κ πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την σκοπιά αυτή διεκδικούμε και στο παραλιακό μέτωπο οι χώροι να έχουν κοινόχρηστο χαρακτήρα και κοινωφελείς χρήσεις.

Στις παραπάνω θεμελιώδεις κατευθύνσεις είναι αντίθετες όλες οι άλλες παρατάξεις και κυρία αυτές που είχαν την ευθύνη διοίκησης της πόλης.
Ο λόγος είναι προφανής, ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, ο ΟΛΗ ΑΕ, οι «επενδυτές» δεν θα «υπακούσουν» σε έναν τέτοιο σχεδιασμό που δεν θα τους αποφέρει το μέγιστο κέρδος, θα επιδιώξουν να εξαφανίσουν τους μικρούς ΕΒΕ κ ψαράδες

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ανεξάρτητα της παραχώρησης στο Δήμο, ΟΛΗ ΑΕ, Δημοτική Αρχή και οι κυβερνήσεις (της ΝΔ σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα) σχεδιάζουν την οποία ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στα πλαίσια των αναγκών των μεγάλων συμφερόντων 
και όχι για τα συμφέροντα κ τις ανάγκες του λαού του Ηρακλείου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης και όλων των ελεύθερων χώρων. Ο Ηρακλειώτικος λαός, με τη δράση του πρέπει να κόψει την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν τους χώρους αυτούς ως φιλέτα για τα κέρδη τους.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

28ος Δρόμος Κουδουμά – Ένας αγώνας προσευχή:...

Ένα νέο βίντεο του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας Loox.Media,...

Μαλεβίζι: Επίσκεψη στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...

Τον Δήμο Μαλεβιζίου επισκέφθηκαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...

28ος Δρόμος Κουδουμά – Ένας αγώνας προσευχή:...

Ένα νέο βίντεο του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας Loox.Media,...

Μαλεβίζι: Επίσκεψη στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...

Τον Δήμο Μαλεβιζίου επισκέφθηκαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Επίσκεψη στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα

Τον Δήμο Μαλεβιζίου επισκέφθηκαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για...

Δήμος Ηρακλειου : Με επιτυχία το τουρνουά κολύμβησης «Τσέτσο Γκολομέεβ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά «Τσέτσο Γκολομέεβ», το οποίο...