Οργάνωση Αθέατη Πόλη: Αναδεικνύουμε ένα αμήχανο κομμάτι της πόλης με μια διαφορετική προσέγγιση και διεκδικούμε το παραλιακό μέτωπο ως ζωτικό δημόσιο χώρο πολιτισμού. Κινητοποιούμε φορείς, συλλογικότητες δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και πολίτες του Ηρακλείου για να επαναπροσδιορίσουμε τον κοινό βίο.
Συμμετέχουν: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ΤΕΕ ΤΑΚ, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης.
Η περιοχή δράσεων εκτείνεται από τα Ταμπακαριά (παλιά βυρσοδεψεία) έως την πύλη Σαμπιονάρα και περιλαμβάνει τα Ανατολικά και Δυτικά Νεώρια, τον Κούλε, το παλιό αλατάδικο και τη Δεξαμενή Ζάνε, το πρώην κτίριο των ΚΤΕΛ, τους χώρους της παλιάς Λαχαναγοράς και του πρώην λιμενικού περιπτέρου, κ.α. Συνολικά θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 30 διαφορετικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δρώμενα.
Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:
http://www.atheatipoli.gr/programma-2019
Η οργανωτική ομάδα της Αθέατης πόλης