Ήταν ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική
Μία θλιβερή ιστορία κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία 35χρονου στο Μακροχώρι Ημαθίας.
Ο 35χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του, την Κυριακή, με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του, ήταν ένας από τους μαθητές που διασώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.
Συγκεκριμένα, ήταν ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που είχαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Η τραγωδία στα Τέμπη
Ήταν Κυριακή 13 Απριλίου 2003, όταν 21 μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από σχολική εκδρομή στην Αθήνα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους σε ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.
Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, βρισκόταν στην κοιλάδα των Τεμπών με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Στο αντίθετο ρεύμα κινούνταν ένα φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου. Ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχό του και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.
Από τη μοιραία σύγκρουση σκοτώνονται επιτόπου 21 μαθητές και τραυματίζονται άλλοι 9. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες. Οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.
Οι αιτίες του δυστυχήματος ερευνήθηκαν, ωστόσο ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το δε λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.
Η δίκη έγινε πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2008. Ο οδηγός του λεωφορείου αθωώθηκε, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω.
Τα σχόλια είναι κλειστά.