Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 σε ενημερωτική εκδήλωση στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του «Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των ενταγμένων έργων του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, τον προγραμματισμό έργων προς υποβολή, καθώς και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Στην σημερινή ενημερωτική συνάντηση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης και οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που υλοποιούν προγράμματα ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να επιλυθούν, γιατί η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να απορροφήσει την φετινή χρονιά 75 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης να απορροφά 75 εκ. ευρώ ανά έτος μέχρι το 2023. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και θεωρώ ότι αυτές οι συναντήσεις βοηθούν όλους τους φορείς για να μην υπάρξουν προβλήματα. Παράλληλα πρέπει να δούμε και την προετοιμασία για εντάξεις έργων, για μελέτες που πρέπει να έχουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν προσκλήσεις και να έρχεται μόνο μία πρόταση. Αυτό είναι ένα έλλειμμα από πλευράς φορέων υλοποίησης» και πρόσθεσε: «Με την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στο νησί να υλοποιήσουμε αυτή την περίοδο όλα τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί, τα έργα τα οποία θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα και παράλληλα να μπορούμε να εντάσσουμε έργα από το 2021 στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου».
Σημειώνεται ότι ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο ενώ θα ακολουθήσει στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...