Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρεθύμνου για την κινητοποίηση στις 25 Μαΐου

Ημερομηνία:

Στις 12/05 η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό πραγματοποίησε σύσκεψη παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Στην σύσκεψη αυτή μπήκαν μπροστά τα ζητήματα των εργαζομένων του κλάδου μας που σήμερα βρίσκονται σε απελπιστική κατάστασή, μη γνωρίζοντας πότε και κάτω από ποιές συνθήκες θα δουλέψουν.

Επισημάνθηκε ο κίνδυνος να αξιοποιηθεί από τη κυβέρνηση και τους εργοδότες η λεγόμενη επόμενη μέρα για να εκβιάσουν σε εκ περιτροπής εργασία, σε κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, σε ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, σε πληρωμή μισθών και ασφάλειας από την κρατική φορολογία, δηλαδή πάλι από τις τσέπες των ίδιων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που παρευρεθήκαμε στην σύσκεψη αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους του νομού σε κινητοποίηση στις 25 Μαρτίου στις 10:00 έξω από το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από κυβέρνηση και εργοδότες όπως προβλέπουν οι Συλλογικές μας Σύμβασης. Η μέρα που επιλέχτηκε είναι συμβολική αφού είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την επαναπρόσληψή μας από τους εργοδότες μας σύμφωνα με τον νόμο. Καλούμε την πλειοψηφία του σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων και Επισιτισμού του Νομού να καλέσει άμεσα σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. έστω και τώρα, να συζητήσει τι μέτρα θα παρθούν για την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου ώστε να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση.

Στην πορεία της προετοιμασίας της κινητοποίησης αυτής, οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα του κλάδου, πήραν απόφαση να δώσουν συνέντευξη τύπου στις 18 Μαίου στις 19:00 έξω από το Εργατικό Κέντρο ώστε να εκθέσουν τα αιτήματα τους, τα οποία καλούν τους υπόλοιπους συναδέφους να υιοθετήσουν την μέρα της κινητοποίησης στις 25 του Μάη. Τέλος προτείνουν να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 1 Ιούνη με όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πως θα αντιμετωπίσουμε από πλευράς μας την νέα αυτή επίθεση στο δικαίωμά μας στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΚΡΙΣΗ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Απαιτούμε:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των
εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, μεβάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό,
ξενοδοχεία ως εποχιακοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Ηεπαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες.

Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για
το επόμενο διάστημα.

Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και
στα επισιτιστικά καταστήματα.

Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις
εργασίας.

Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να
γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικώνδικαιωμάτων. Άμεση καταβολή 3μήνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχιακοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.

Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι
πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια
νοσοκομεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σέβεται τη μνήμη των...

Με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των...

Δήλωση Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ Μαρινάκης...

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ...

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σέβεται τη μνήμη των...

Με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των...

Δήλωση Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ Μαρινάκης...

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρονιά – ρεκόρ για την Κνωσό το 2024 – Περισσότεροι από 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Ανάκτορο της Κνωσού, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...