Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου τιμά την τρίτη ηλικία

Ημερομηνία:

1Η ΟΚΤΩΒΡΗ,
ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων , γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία » Γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 1η Οκτωβρίου.
Υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι ηλικιωμένοι στην χώρα μας που κατά καιρούς ονομάζονται Υπερήφανα γηρατειά , κατά καιρούς απόμαχοι της ζωής, στις εποχές που ζούμε αποτελούν τον στυλοβάτη της κοινωνίας μας γιατί είναι μαχητές της ζωής και ενεργοί πολίτες του τόπου.
Ο συνταξιούχος στην Ελλάδα με την πετσοκομμένη από τις Κυβερνήσεις μικρή του σύνταξη , συμβάλει σημαντικά και στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ο ηλικιωμένος όσο μεγάλος κι αν είναι στην ηλικία και όσο μικρή κι αν είναι η σύνταξη που παίρνει θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα παιδιά και τα εγγόνια του, να στηρίξει το άνεργο παιδί του και να συμπαρασταθεί στον διπλανό του όταν αυτός έχει ανάγκη.
Δυστυχώς όμως όσο κι αν προσπαθούν οι συνταξιούχοι στις μέρες μας να τα βγάλουν πέρα με τις συντάξεις που παίρνουν δεν τα καταφέρνουν, αφού διαφορετικά προγραμμάτιζαν τη ζωή τους πριν συνταξιοδοτηθούν υπολογίζοντας ότι με τις εισφορές που πλήρωναν θα ζούσαν τουλάχιστον αξιοπρεπώς κι αλλιώς βιώνουν την καθημερινότητα της εποχής μας.
Και σαν ώριμοι πολίτες καταλαβαίνουν και από κρίση και από δυσκολίες .

Και δεν ζητούν πολλά. Ζητούν το δικαίωμα στη ΖΩΗ, στο ΣΕΒΑΣΜΟ, στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!
Και αυτά μας τα χρωστά η κάθε Κυβέρνηση.
Αλλά επειδή τίποτα δεν μας χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε αγωνιστικά και δυναμικά, ας είναι η 1η Οκτώβρη ημέρα αγώνα και διεκδίκησης, ημέρα πάλης όλων των ηλικιωμένων, ημέρα πάλης των συνταξιούχων όλης της χώρας, για να απαιτήσουμε την προστασία και τη διεύρυνση των κατακτημένων με αγώνες και θυσίες δικαιωμάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Την άμεση επαναφορά των συντάξεων και των Δώρων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, με παράλληλη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών και αντεργατικών Νόμων.
 Την άμεση κατάργηση του ανάλγητου Νόμου «Κατρούγκαλου».
 Την άμεση επιστροφή των περικοπών και των δώρων όλων των συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα.
 Την αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.
 Την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα ικανοποιούν πλήρως τις σύγχρονες
ανάγκες των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.
 Την άμεση απόσυρση του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού Πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, πρέπει να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την εργατική τάξη και έχουν να κάνουν με:
 το μισθό και το μεροκάματο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
 την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διεύρυνση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης,
 την πιστή εφαρμογή της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.
 τη ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίησή της.
 την Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς διακρίσεις.
 την εργατική και λαϊκή στέγη,
 καθημερινούς ελέγχους για τον περιορισμό και την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων,
 την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και κύρια την αποκατάσταση του ΒΟΑΚ για να μην θρηνεί η Κρήτη κάθε χρόνο δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στα καθημερινά τροχαία ατυχήματα.
 την πλήρη στελέχωση για την ομαλή λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Νομού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΕΦΚΑ/ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Επιθεώρηση Εργασίας, κλπ.).

ΚΑΛΟΥΜΕ : όλους τους συνταξιούχους του Νομού να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά:

 Στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019 ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου
 Στην εκδήλωση τιμής για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας που θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου μας.
 Στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο των συνταξιούχων της Κρήτης που θα γίνει στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2019.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές και...

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σέβεται τη μνήμη των...

Με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των...

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές και...

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σέβεται τη μνήμη των...

Με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...