ΓΣΕΕ:Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα

Ημερομηνία:

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 7 Μαρτίου 2022).

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.
Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955).

Αν μία επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε βάσει ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, επιχειρησιακής συνήθειας ή εθίμου), τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραμπ: Ανακοινώνει δασμούς 125% στην Κίνα και...

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει αύξηση τους...

Οι επιπτώσεις των νέων αμερικανικών δασμών στις...

Η επιβολή δασμών ύψους 20% από τις Ηνωμένες Πολιτείες...

Τραμπ: Ανακοινώνει δασμούς 125% στην Κίνα και...

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει αύξηση τους...

Οι επιπτώσεις των νέων αμερικανικών δασμών στις...

Η επιβολή δασμών ύψους 20% από τις Ηνωμένες Πολιτείες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Υπογραφή της σύμβασης ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Νέας Χώρας.

Η Σέβη Βολουδάκη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, παρέστη σήμερα...

Δήμος Ρεθύμνης:Το πρόγραμμα της Δομής Παροχής Συσσιτίου για το Πάσχα

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Ρεθύμνης (Σύμπραξη: Δήμος Ρεθύμνης...

Στέφανος Κορκολής : «Το σπίτι μου είναι το πιάνο…»

Ο Στέφανος Κορκολής σε μία από τις σπάνιες φορές που...