Γεώργιος Λογιάδης:Αγώνας επιβίωσης για τους κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμιά (θετική) εξέλιξη με το θέμα του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από το οποίο εξαρτώνται οι πληρωμές.
Παραμένει το αδιέξοδο στον Οργανισμό των Πληρωμών μετά το κλείσιμο του συστήματος, το οποίο θα έχει άμεσες, αρνητικές επιπτώσεις στις τσέπες και φυσικά στην αγορά που βάλλεται ταυτόχρονα από το κύμα ακρίβειας, είτε σε επίπεδο αγροτικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, είτε σε επίπεδο νοικοκυριών.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αιγοπροβατρόφοι της χώρας μας, που κλονίζονται από τις πανάκριβες ζωοτροφές, θα έχουν όμως όπως φαίνεται προβλήματα και με τις πληρωμές τους, αφού υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει ως το τέλος του μήνα, να κάνουν διοικητικές πράξεις για τον αριθμό των ζώων τους, προκειμένου να εισπράξουν μετέπειτα τις συνδεδεμένες. Κάτι τέτοιο υπό τις παρούσες συνθήκες (κλειστό σύστημα) δεν μπορεί να είναι εφικτό.
Σχετικά με τις πληρωμές των συνδεδεμένων. Ακόμα κι αν υπάρξει κάποια λύση και γίνουν στην ώρα τους οι πληρωμές, τίθεται εύλογα το ερώτημα, με ποιά στοιχεία θα γίνουν αυτές, πόσοι θα μείνουν εκτός και πόσοι δεν θα πληρωθούν όπως πρέπει.
Την ίδια ώρα, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για να ανοίξει το ΟΣΔΕ νωρίτερα φέτος, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και με τις εκκρεμότητες που έχει μπροστά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ (διαγωνισμούς για τεχνική υποστήριξη, διαγωνισμό για ΚΥΔ κ.λπ.), δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξουν οι νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ (2022).
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση λύση του προβλήματος;
Με ποια στοιχεία θα γίνουν αυτές οι πληρωμές, πόσοι θα μείνουν εκτός και πόσοι δεν θα πληρωθούν όπως πρέπει;
Πότε θα ανοίξει το ΟΣΔΕ;
Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι...

Την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποίησε την...

Ηράκλειο: Το “ευχαριστώ” του ΠΑΓΝΗ για την...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκησης ετοιμότητας «ΠΑΣΙΦΑΗ» που...

Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι...

Την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποίησε την...

Ηράκλειο: Το “ευχαριστώ” του ΠΑΓΝΗ για την...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκησης ετοιμότητας «ΠΑΣΙΦΑΗ» που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 22.02.2025]

Τα Do's και τα Don'ts στα ζώδια σήμερα από...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος της Σαντορίνης – Το στοίχημα της σεζόν

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας Coral – Η εξέλιξη του κύματος ψύχους

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...