Φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα
Φτιάχνουμε την δική μας μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα.
Φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα
Υλικά για 1 μεσαίου μεγέθους βάζο
1 κρόκο από αυγό
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
30 ml ελαιόλαδο
220 ml ηλιέλαιο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά τον κρόκο, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα.
Καθώς ανακατεύετε, ρίξτε πολύ σιγά και προσεκτικά (για να μην κόψει το μείγμα) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο.
Αν η μαγιονέζα σάς βγει σφιχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.
Προσθέστε αλατοπίπερο και ανακατέψτε.
Αποθηκεύστε τη μαγιονέζα σε ένα καθαρό βαζάκι στο ψυγείο.
Τα σχόλια είναι κλειστά.