Φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα

Ημερομηνία:

Υλικά για 1 μεσαίου μεγέθους βάζο

1 κρόκο από αυγό

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

2 κ.γ. μουστάρδα

30 ml ελαιόλαδο

220 ml ηλιέλαιο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά τον κρόκο, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα.

Καθώς ανακατεύετε, ρίξτε πολύ σιγά και προσεκτικά (για να μην κόψει το μείγμα) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο.

Αν η μαγιονέζα σάς βγει σφιχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.

Προσθέστε αλατοπίπερο και ανακατέψτε.

Αποθηκεύστε τη μαγιονέζα σε ένα καθαρό βαζάκι στο ψυγείο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρονιά – ρεκόρ για την Κνωσό το 2024 – Περισσότεροι από 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Ανάκτορο της Κνωσού, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...